Uitvinders van de Lage Landen
Boek

Uitvinders van de Lage Landen (2015)/ Peter Smit

Wist je dat Cornelis Drebbel de eerste duikboot maakte? En dat Simon Stevin al in de 16e eeuw de staartdeling bedacht? Kennismaking met tien uitvinders uit Nederland en Belgie, vanaf de 16e eeuw tot nu. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Recensie

Op zeer grondige wijze worden ruim tien bekende en minder bekende Nederlandse en Vlaamse uitvinders in beeld gebracht. Weet jij wat bijvoorbeeld Simon Stevin, Antoni van Leeuwenhoek, Leo Baekeland of Anthony Fokker ontdekten? De auteur geeft ons in tien hoofstukken een kijkje in de levens van de uitvinders én in de geschiedenis. De tekst in een duidelijke letter is verdeeld over drie kolommen en loopt vaak door op de volgende pagina. Duidelijke tussenkopjes maken de informatie behapbaar. De bladspiegel is overzichtelijk maar vrij vol. De teksten zijn interessant en lezen gemakkelijk weg, maar bevatten hier en daar vrij moeilijke woorden. Op elke bladzijde staan foto's in kleur en zwart-wit en ook is er gebruikgemaakt van pastelkleurige tekstkaders, waardoor het geheel alles behalve saai is. Er is geen register aanwezig, maar wel een duidelijke inhoudsopgave. De mooi verzorgde uitgave is geschikt voor kinderen die geïnteresseerd zijn in uitvindingen en in geschiedenis. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047619444 | 77 pagina's

Titel Uitvinders van de Lage Landen
Auteur Peter Smit
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Rubinstein, 2015
Overige gegevens 77 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
ISBN 9789047619444
PPN 395067960
Rubriekscode 640.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Uitvinders; Nederland; Geschiedenis ; Uitvindingen; Nederland; Geschiedenis ; Uitvinders; Vlaanderen; Geschiedenis ; Stevin, Simon ; Corneliszoon, Cornelis ; Leeghwater, Jan Adriaensz. ; Drebbel, Cornelis ; Lipperhey, Hans ; Huygens, Christiaan ; Leeuwenhoek, Antonie van ; Ingen-Housz, Johannes ; Einthoven, W. ; Fokker, Anthony ; Kolff, Willem Johan ; Haartsen, J.C.
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Uitvinders