Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
A Coat for Little Rabbitt
Boek

A Coat for Little Rabbitt (2015)/ Rindert Kromhout, illustrated by Sandra Klaassen ; translated [from the Dutch] by Laura Watkinson

Klein Konijn bibbert van de kou, dus staat Groot Konijn zijn vachtje af. Maar nu heeft hij het koud! Gelukkig wil Kip haar veren wel uitlenen. En zo gaat het door... totdat Koe bij de boerin aanklopt. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

's Avonds heeft Klein Konijn het koud omdat hij bloot is. Groot Konijn biedt hem zijn vacht ('jas') aan, maar nu heeft hij het koud. Gelukkig staat kip haar prachtige verenkleed af, maar nu krijgt kip het koud. Steeds staat een dier zijn 'jas' af, krijgt het dan zelf koud en komt dan een andere dier tegen dat zijn of haar jas afstaat. Uiteindelijk is het koe die naar de boerin gaat. Deze heeft net een klein jasje af, voor Klein Konijn. Deze doet het jasje aan en dan gaat het in omgekeerde volgorde tot dat iedereen zijn eigen vacht weer terug heeft. Een mooi stapelverhaal, met een strak volgehouden spanningsboog. Erg mooi zijn de illustraties zonder tekst, waarbij het kind wordt uitgenodigd het verhaal verder in te vullen. Het slot is verrassend, maar past helemaal bij de opzet van deze reeks prentenboeken. De dynamische illustraties, met de nodige details zoals de uil op de tak buiten voor het raam en een goed gekozen kleurenpalet, geven de sfeer van een late herfstavond goed weer. Het boek nodigt uit tot interactief voorlezen. Deze uitgave maakt deel uit van een uitgebreide serie meertalige prentenboeken van het Nederlands Jeugd Instituut en verschijnt tegelijkertijd in een Turkse en Nederlandse editie*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Engels | 9789088302176 | 25 pagina's

Titel A Coat for Little Rabbitt
Auteur Rindert Kromhout
Secundaire auteur Sandra Klaassen ; Laura Watkinson
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Utrecht] : Nederlands Jeugdinstituut, 2015
Overige gegevens 25 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Een jasje voor Klein Konijn. - 2015
ISBN 9789088302176
PPN 393131947
Genre dierenleven
Thematrefwoord Winter ; Dieren ; Stapelverhalen
Taal Engels