Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
Come Down from That Tree!
Boek

Come Down from That Tree! (2015)/ Margje & Sjoerd Kuyper, illustrated by Sanne te Loo ; translated [from the Dutch] by Laura Watkinson

Omdat Anna vijf jaar is geworden, heeft oma voor haar een jurk met gekko's gemaakt. Op school springt de kleinste gekko echter opeens van de jurk af. Prentenboek met sfeervolle aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Amani is vijf jaar geworden. Oma heeft een verjaardagsjurk gemaakt en er twee gekko's op geborduurd. Op school springt de kleinste gekko van de jurk af om achter een torretje aan te gaan. Vierkant prentenboek met fraaie illustraties in aquareltechniek over enkele en dubbele pagina's. Het geheel speelt zich af in een tropisch land (vermoedelijk Suriname) in en rondom een schoolgebouw temidden van een weelderige flora met een grote kakantrie (boom). Er is veel aandacht besteed aan een goede beeldvorming met oog voor sfeer en detail; de lichaamstaal van de kinderen is duidelijk. Vele identificatiemogelijkheden, ook met de oma-gekko en de kleine gekko, Simone. Een leuke bijrol is weggelegd voor de spin Anansi, bekend uit West-Afrikaanse en Caraïbische volksverhalen. De tekst bestaat uit korte zinnen en laat zich goed voorlezen; goede spanningsboog. Er is gewerkt met de tegenwoordige tijdsvorm en eenvoudig taalgebruik; de 'lezer' wordt direct aangesproken en bv. gevraagd goed naar de tekening te kijken. Speels, fantasierijk prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar. Deze uitgave maakt deel uit van een uitgebreide serie meertalige prentenboeken van het Nederlands Jeugd Instituut en verschijnt tegelijkertijd in een Nederlandse en Turkse editie*.

Specificaties

Engels | 9789088302145 | 25 pagina's

Titel Come Down from That Tree!
Auteur Margje Kuyper
Secundaire auteur Sjoerd Kuyper ; Sanne te Loo ; Laura Watkinson
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Utrecht] : Nederlands Jeugdinstituut, 2015
Overige gegevens 25 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: "for Doortje and Kingston" - Vertaling van: Kom uit de boom!. - 2015
ISBN 9789088302145
PPN 393131912
Thematrefwoord Verjaardagen ; Suriname
Taal Engels