De mysterieuze griefer
Boek

De mysterieuze griefer ([2015])/ Winter Morgan, vertaling [uit het Engels]: Ann Van Dyck

Adam is bestolen en de boerderij van Steve is vernield. Zou er een griefer aan het werk zijn? Of zit er iemand anders achter? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Welkom in de wereld van de Griefers. Computerspel Minecraft kent een gewone wereld en parallelle werelden. Dit verhaal beschrijft een avontuur zoals je dat in de game zou kunnen beleven. Door het boek te lezen, leer je volgens de auteur het spel beter spelen. De vriendschap van Steve, Thomas, Kyra, Max, Lucy, Adam en Henry wordt ernstig op de proef gesteld als Thomas probeert hoe ver hij kan gaan binnen hun vriendschap. Het begint met het vernielen van de boerderij van Steve en het verloopt van kwaad tot erger als vriend Henry verdwenen blijkt. Thomas laat bij elke euvele daad wel bewijsmateriaal achter: een stukje stug schapenwol. Terwijl de vrienden Henry proberen te bevrijden met alle Minecraftmiddelen die hen ter beschikking staan, aarzelt Thomas niet om TNT in te gaan zetten voor zijn daden. De tekstregels worden rechts niet uitgelijnd, de zinnen zijn kort en er zijn veel dialogen. Een verhaal dat zich afspeelt in de wereld van de onwaarschijnlijke gebeurtenissen van gaming, dat zeker voor fans belangrijk leesvoer zal zijn. Tweede boek dat zich in de Minecraft-wereld afspeelt: 'Op zoek naar het diamanten zwaard'*. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002258534 | 109 pagina's

Titel De mysterieuze griefer
Auteur Winter Morgan
Secundaire auteur Ann Van Dyck
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Manteau, [2015]
Overige gegevens 109 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: een niet-officiële roman voor gamers - Vertaling van: The mystery of the griefer's mark : a minecraft gamer's adventure. - New York : Sky Pony Press, (c)2014
ISBN 9789002258534
PPN 395146526
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Minecraft (computerprogramma) ; Verdwijningen
Taal Nederlands