Pak me dan, als je kan!
Boek

Pak me dan, als je kan! ([2015])/ Jack Tickle, vertaling: Ellen Hosmar / Vitataal ; redactie: Vitataal

Pinguins Pip en Pepijn hebben honger. Als ze een lekker visje zien, volgt een wilde achtervolging langs allerlei obstakels. Het slimme visje heeft intussen hulp van zijn vriendjes ingeroepen. Prentenboek met kleurrijke, grappige illustraties met kijkgaten en flappen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De pinguïns Pip en Pepijn hebben honger en gaan achter een toevallig passerend, kleurig visje aan. De zoektocht die volgt, voert langs een scheepswrak, de tentakels van een enorme octopus en kronkelend zeewier, terwijl het visje intussen terug zwemt naar zijn vriendjes. Heel slim zwemmen zij vlug met zijn allen in formatie en vormen zo een enorme vis, waarvoor Pip en Pepijn op de vlucht slaan! Het vierkante prentenboek van royaal formaat is speels vormgegeven met doorkijkjes, halve bladzijden in vorm gesneden en met in het midden van het boek een grote, aan weerszijden uitklapbare plaat die de enorme 'vis' toont. De illustraties in overwegend sprekende blauw- en groentinten geven een mooi kijkje in de diepzee. De tekst is speels in de illustraties geplaatst, met de gesproken tekst in tekstballonnen. Aantrekkelijk omslag in zeeblauw met het felgekleurde visje in een ronde uitsnede. Speels prentenboek met de boodschap 'samen sta je sterk' of 'wie niet sterk is, moet slim zijn'. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048311453

Titel Pak me dan, als je kan!
Auteur Jack Tickle
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Veltman Uitgevers, [2015]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst en illustraties Jack Tickle - Vertaling van: Fish on a dish. - London : Little Tiger Press, 2015
ISBN 9789048311453
PPN 391756389
Thematrefwoord Zeedieren ; Verstoppertje ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands