Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Thailand, here we come !
Boek

Thailand, here we come ! het vierde reisavontuur van Floortje de Mol : met leuke weetjes over Thailand (2015)/ Sanne de Bakker, illustraties Katrien Holland ; foto's: Caitlin van Sebille

Floortje komt met haar familie aan in Bangkok (Thailand). Het is er bloedheet; ze bezoekt er tempels en andere bezienswaardigheden. Floortje heeft een gebroken hart en mist Arib vreselijk. Met zwart-witillustraties en veel weetjes over Thailand. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierde deel in de serie over Floortje de Mol, die met haar maffe familie (vader, moeder met geadopteerd zwerfhondje, tweelingzus Katoo, broer Ruben, en dementerende oma met begeleidster Anansi) een wereldreis maakt, nadat ze de Staatsloterij-jackpot hebben gewonnen. Na Suriname (2012), New York (2013) en Marokko (2014) zijn ze nu in Thailand. Ze maken kennis met de Thaise cultuur, bezoeken de drukke stad Bangkok en vele toeristische bestemmingen. Als Anansi onverwacht terug moet naar Suriname, krijgt oma een Thaise begeleidster, die dochter Solada meebrengt. Floortje, die nog treurt om haar liefde die ze in Marokko achterliet, sluit een hechte vriendschap met haar. En dit keer wordt Ruben verliefd. Mooi eigentijds vlot leesbaar verhaal waarin fictie en non-fictie op originele wijze met elkaar verweven zijn. Er is veel informatie in verwerkt en elk hoofdstuk eindigt met enkele pagina's vol leuke weetjes. Het verhaal wordt afgewisseld met mailtjes van Floortje aan haar vriendin in Nederland. Met grappige pentekeningen en kleine korrelige zwart-witfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020624557 | 139 pagina's

Titel Thailand, here we come ! : het vierde reisavontuur van Floortje de Mol : met leuke weetjes over Thailand
Auteur Sanne de Bakker
Instelling /Oxfam Novib
Secundaire auteur Katrien Holland
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, 2015
Overige gegevens 139 pagina's - zwartwit illustraties, kaart - 21 cm
Annotatie Uitgave i.s.m. Oxfam Novib, Den Haag - Met literatuuropogave
ISBN 9789020624557
PPN 391886576
Rubriekscode Thailand 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Thailand
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Thailand