Thief's Magic
Boek

Thief's Magic (2015)/ Trudi Canavan

Twee jonge mensen, Tyen en Rielle, bezitten magische gaven die hen in moeilijkheden brengen en waardoor ze gedwongen worden hun geboorteland te verlaten.

Aanwezigheid

Recensie

Tyen, een jonge archeologiestudent, ontdekt dat een jonge tovenares is getransformeerd tot een boek. Dit boek bevat zoveel informatie over oude magische werelden dat zijn professor het boek steelt en Tyen van de diefstal beschuldigt. Hij moet vluchten en komt in het verre, onbekende zuiden terecht. Tegelijkertijd wordt het verhaal van Rielle verteld, een jonge vrouw. Ze heeft magische gaven wat in haar land verboden is. Ze wordt uiteindelijk verbannen naar een ander land. Twee originele verhalen die in de vervolgdelen van deze trilogie wel samen zullen komen. Soms wat langdradig, vooral het tweede deel, de spanning zit in het eerste deel. Tyens karakter is niet echt uitgewerkt. Hij is de slungelige avonturier die het altijd net redt. Rielle echter komt tot leven in haar strijd met de priesters van haar land. De auteur beschrijft haar gevoelens en emoties in haar liefde voor de schilder Izare en in de aanvaarding van haar lot. In een vlotte stijl geschreven maken beide verhalen de lezer nieuwsgierig naar het vervolg. Deel 1 van de trilogie 'Millennium rule'. De Australische schrijfster heeft meer trilogieën op haar naam staan zoals 'The Black Magician Trilogy' en 'The Age of Five'.

Specificaties

Engels | 9780356501123 | 553 pagina's

Titel Thief's Magic
Auteur Trudi Canavan
Type materiaal Boek
Uitgave London : www.orbitbooks.net, 2015
Overige gegevens 553 pagina's, 34 ongenummerde pagina's - 20 cm
Annotatie Bevat tevens de eerste 2 hoofdstukken van: The Falcon Throne / Karen Miller. - (The Tarnished Crown ; book one) - Oorspronkelijke gebonden uitgave: 2014
ISBN 9780356501123
PPN 394082176
Genre science-fiction
Taal Engels

Relaties/Serie

Millennium's rule
Boek

Millennium's rule (2014-...)

vol. book one
Uitgeleend
Trudi Canavan