Melody
DVD

Melody ([2015])/ a film by Bernard Bellefroid

Een jonge vrouw wordt draagmoeder voor een oudere, alleenstaande zakenvrouw en trekt in afwachting van de geboorte bij haar in.

Recensie

Psychologisch drama van de Waalse regisseur Bernard Bellefroid (La régate). Melody is een jonge dakloze vrouw die hoopt ooit een eigen kapsalon te beginnen. Ze komt in contact met Emily, een alleenstaande Engelse zakenvrouw van bijna vijftig die een draagmoeder zoekt. Wanneer Melody zwanger is, laat Emily haar overkomen naar haar villa aan de Engelse kust, omdat ze haar niet vertrouwt. Tussen de twee vrouwen ontstaat een moeizame, steeds veranderende relatie. De recensenten zijn positief-kritisch. Jos van der Burg (Parool 13-5-'15): 'Bellefroid maakt het zich moeilijk door de vrouwen niet alleen te laten worstelen met het draagmoederschap, maar ook grote persoonlijke problemen te geven. Dat is nogal geforceerd. Met voorspelbare hand voert Bellefroid de kijker door het (melo)drama, waarin de vrouwen steeds meer begrip voor elkaar krijgen, zodat er een pseudomoeder-dochterrelatie kan opbloeien. Dat de moeren en bouten in het gekunstelde scenario niet opvallen, is te danken aan het uitstekende acteren van de twee actrices. De Australische Rachael Blake speelt Emily mooi ingetogen en de Belgische speelfilmdebutant Lucie Debay is geweldig als de afwisselend stoere en kwetsbare Melody.' Beide actrices wonnen de prijs voor 'Beste actrice' op het Montréal World Film Festival.

Specificaties

Frans

Titel Melody
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Bernard Bellefroid ; Rachael Blake ; Lucie Debay
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (94 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Rachael Blake, Lucie Debay. - Frans en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: België : Artémis Productions, 2014
PPN 395404118
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Draagmoeders
Taal Frans