Outlander. Seizoen 1. Volume one
DVD

Outlander. Seizoen 1. Volume one ([2015])/ Ronald D. Moore

Wanneer een vrouw 200 jaar terug in de tijd wordt geplaatst komt ze terecht in de wereld van de Schotse clans waar ze zich als buitenstaander moet zien te handhaven.

Aanwezigheid

Recensie

Brits-Amerikaanse dramaserie, gebaseerd op de Reiziger-cyclus* van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon. In 1945 is de Engelse verpleegster Claire Beauchamp Randall (Caitriona Balfe) met haar man, die ze vanwege haar werk aan het front jaren niet gezien heeft, op reis door Schotland. Via een magische steencirkel belandt ze in het jaar 1743, ten tijde van de strijd tussen de Engelsen en de Schotse onafhankelijkheidsstrijders. Ze wordt verliefd op de Schotse Highlander Jamie Fraser, die een vete heeft met de sadistische Engelse 'Redcoat' Jonathan 'Black Jack' Randall, een verre voorvader van haar twintigste-eeuwse echtgenoot. Samen met Jamie probeert ze de noodlotttige Slag bij Culloden te voorkomen. Een historische serie over liefde, seks, romantiek, spanning en fantasy, met een prachtige aankleding en schitterende landschappen. Lotte Verbeek heeft een belangrijke bijrol. Rosan Hollak (NRC 7-10-'14) vindt de verhaallijn simpel en de serie saai en inspiratieloos, maar de gebruikers van de IMDB geven een 8,6 en de serie won o.a. een Critics' Choice TV Award en een People's Choice Award. 16 afleveringen.

Specificaties

Engels | 8712609648997

Titel Outlander. Seizoen 1. Volume one
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Caitriona Balfe ; Sam Heughan ; Diana Gabaldon
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : Sony Pictures Home Entertainment, [2015]
Overige gegevens 3 dvd-video's (.. min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een boek van Diana Gabaldon - Videoversie van de televisieserie: Groot-Brittannië, 2014
ISBN 8712609648997
PPN 395402190
Genre historische roman
Thematrefwoord Tijdreizen ; Schotland; 18e eeuw
Taal Engels

Relaties/Serie

Outlander
DVD

Outlander (2015-...)

vol. Seizoen 1, vol. 1
Uitgeleend