The legend of Korra. Book 2: Spirits. Deel 2
DVD

The legend of Korra. Book 2: Spirits. Deel 2 ([2014])/ Bryan Konietzko.

Korra (17) keert uit de stad Republicasia terug naar haar Zuidelijke Waterstam, waar ze haar oom Unalaq moet verslaan om de band tussen mensen en geesten te herstellen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De Amerikaanse animatieserie 'De legende van Korra' is het vervolg op 'Avatar: de legende van Aang'* (2005-2008) en speelt zich af in een fantasywereld met mensen, geesten en fantasiedieren die verdeeld is in vier grote naties: Aarde, Vuur, Water en Lucht. Het verhaal speelt zeventig jaar later. Hoofdpersoon is nu de 17-jarige Korra, de avatar en de reïncarnatie van Aang. Ze is impulsief en ongeduldig, en heeft moeite met de spirituele kant van haar opdracht als avatar. Korra kan de elementen aarde, water en vuur sturen, maar moet het luchtsturen nog leren. In boek 2 keert ze uit de stad Republicasia terug naar haar Zuidelijke Waterstam, waar ze haar oom Unalaq moet verslaan om de band tussen mensen en geesten te herstellen. Verhaal en tekenstijl doen Japans aan. Emily Ashby (commonsensemedia.org) geeft 5 sterren. Zij vindt de serie minstens zo goed als de voorganger, met een karaktervolle hoofdpersoon, een sterk verhaal met actie, humor, drama en een positieve boodschap. Uitgezonden door Nickelodeon. Boek 2, deel 2 bevat 7 afleveringen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083010188

Titel The legend of Korra. Book 2: Spirits. Deel 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ian Graham ; Janet Varney
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Paramount, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (159 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Janet Varney. - Regisseurs onder andere Colin Heck. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Nederlands, Frans, Spaans, Duits en Italiaans. Audiocommentaar in 5 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van het televisieprogramma: Verenigde Staten : Nickelodeon Animation Studios, 2013 - Bevat tevens audiocommentaar bij drie afleveringen
ISBN 5053083010188
PPN 395450519
Genre science-fiction
Taal Engels

Relaties/Serie

The legend of Korra
DVD

The legend of Korra (2013-...)

vol. Book 2: Spirits. Deel 2
Uitgeleend