Monster High
DVD

Monster High Boo York Boo York ([2015])/ directed by Will Lau

Cleo de Nile en haar vriendinnen gaan naar een feest in Boo York om de terugkeer van een komeet te vieren. De zus van Cleo heeft echter kwaadaardige plannen met de krachten van de komeet. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Amerikaanse animatiespecial (2015) over Monster High, een kostschool voor kinderen van beroemde monsters, zoals Frankie Stein, Weerwolf Clawdeen, Draculaura en Cleo de Nile. De leerlingen hebben de kenmerken van hun beroemde familieleden, zijn superslank en gekleed in sexy modieuze kleding. Het motto is deze keer 'fright lights, big city'. De verwende Cleo mag van haar vader, mummy Ramses, naar een groot feest in Boo York om de terugkeer van een komeet met magische krachten te vieren. Haar vriendinnen mogen mee, waaronder weerkat Catty Noir die inspiratie hoopt te vinden om nieuwe muziek te schrijven. Cleo's jaloerse oudere zus Nefera dreigt roet in het eten te gooien. Deze eerste musical bevat acht nieuwe liedjes. De recensenten van Common Sense Media (commonsensemedia.org) geven de serie 2 à 3 sterren. Zij vinden dat de serie de koopzucht aanmoedigt en dat alle personages onnatuurlijk gevormd en modieus zijn, maar zien ook humoristische verwijzingen naar andere monsterverhalen en een positieve boodschap over tolerantie, respect, verantwoordelijkheid en vriendschap. Deze tv-special* maakt deel uit van een Mattel-speelgoedlijn, die verder bestaat uit poppen, boeken, games, films en een webserie. Uitgezonden op Disney Channel. Nederlands ingesproken. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Meerdere talen | 5053083037222

Titel Monster High : Boo York Boo York
Uniforme titel Boo York Boo York
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Will Lau
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 72 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Verschillende talen gesproken waaronder Nederlands, ondertiteld in Engels of Frans - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Mattel
ISBN 5053083037222
PPN 395430895
Genre griezelverhaal - schoolverhaal
Thematrefwoord Monsters ; Schoolleven
Taal Meerdere talen