De avonturen van Indi en Kai
Boek

De avonturen van Indi en Kai twee dappere indianenkinderen ([2015])/ Marianne Busser & Ron Schröder, met tekeningen van ivan en ilia

Voorleesbundel over Indi, die met haar vader in het oerwoud woont. Als Indi voor haar verjaardag een hoofdtooi krijgt, probeert ze daarna de veren erop zelf te verdienen. Haar indianenvriendje Kai doet mee. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste deel van een nieuwe serie over het indianenmeisje Indi dat met haar vader in het oerwoud woont. Voor haar verjaardag vraagt ze een hoofdtooi, maar daar zitten nog geen veren op. Die moet ze zelf proberen te verdienen door goede daden te verrichten. Dat lukt wonderwel en ondertussen komt ze ook nog een indianenjongetje tegen met wie ze samen allerlei hulp verleent in en aan het woud. Dit feelgoodverhaal is verdeeld over vijf wat langere hoofdstukken en wordt in de verleden tijd verteld. De verteltrant is wensvervullend, waarbij het verhaal met een overvloed aan woorden en veelal in de overtreffende trap wordt verteld. Hierdoor blijft er weinig ruimte over voor de verbeelding. De rol van Indi's vader bestaat louter uit het heel trots zijn na elke hulpactie van zijn dochter, maar voegt amper iets toe. Bij elk verhaal staan meerdere paginagrote en aantrekkelijke illustraties in gevarieerde techniek die zonder uitzondering vrolijkheid uitstralen. Verzorgde uitgave. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048828197

Titel De avonturen van Indi en Kai : twee dappere indianenkinderen
Uniforme titel Twee dappere indianenkinderen
Auteur Marianne Busser
Instelling /Ivan & Ilia Illustraties, Maastricht
Secundaire auteur Ron Schröder
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Moon, [2015]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
ISBN 9789048828197
PPN 391727613
Thematrefwoord Inheemse volken ; Natuurbescherming
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De avonturen van Indi en Kai
Boek

De avonturen van Indi en Kai (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Marianne Busser