Noach bouwt een boot
Boek

Noach bouwt een boot draaiboek ([2015])/ geschreven door Su Box, geillustreerd door Jacqueline East

God heeft Noach opdracht gegeven om een woonboot te bouwen, omdat er een grote overstroming op komst is. Hardkartonnen prentenboekje met draaischijf en kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Recensie

In dit boek wordt het bekende Bijbelverhaal verteld waarin Noach de hoofdpersoon is. God heeft hem opdracht gegeven om een woonboot te bouwen, omdat er een grote overstroming op komst is. In deze ark moeten dieren (van elke soort twee) een schuilplaats krijgen. Het boek is uitgevoerd in stevig karton, zodat het voor jonge kinderen handzaam is. De woordkeus is simpel en goed afgestemd op deze doelgroep. De kracht van het boek komt het meest tot zijn recht door het gebruik van de draaischijf. Kinderen kunnen door een draaibeweging de plaatjes compleet maken. Zo ontstaat een interactieve handeling tussen volwassene en kind. De illustraties zijn getekend in vrolijke kleuren en zullen de beoogde leeftijdsgroep zeker bekoren. Het aantal pagina's is beperkt. In dezelfde opzet verscheen 'Kerst in de stal'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033832833

Titel Noach bouwt een boot : draaiboek
Auteur Su Box
Secundaire auteur Jacqueline East
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Ark Media, [2015]
Overige gegevens 8 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Omslagtitel. - Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Noah's ark bible dial a picture. - small world creations ltd., (c)2013
ISBN 9789033832833
PPN 39215501X
Rubriekscode 226.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ark van Noach; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Ark van Noach