De beste tijd van je leven
Boek

De beste tijd van je leven spiritueel door de overgang ([2015])/ Lisette Thooft

Interviews en essays over gezondheid, spiritualiteit en de veranderingen die na de overgang plaatsvinden in het leven van vrouwen.

Recensie

Een ruime blik op de overgang leert dat het leven daarna voor vrouwen beter wordt dan het ooit was. Een postmenopauzale vrouw heeft geleerd te doen wat ze fijn vindt en vindt na de overgang zichzelf terug als een completer mens. Er vindt een ware transformatie plaats. Zowel fysiek als mentaal gebeurt er van alles. Dit boek gaat over het veranderen van hormoonspiegels tot het bemerken dat er compleet andere behoeften zijn ontstaan in de relatie met hun partner. Vrouwen kiezen ervoor om allereerst 'lid te worden' van zichzelf. In sommige gevallen bevredigt de relatie niet meer en wordt de scheiding ingezet. Het spirituele aspect is dat de lichamelijke oerkracht van de vrouwelijke seksualiteit wordt verheven naar een hoger doel en kan worden aangewend om innerlijke vrijheid te ontwikkelen. Elke vrouw doet dat op haar eigen manier. In interviews delen vrouwen hun persoonlijke en herkenbare verhalen. Helder geschreven en prettig leesbaar boek waar elke vrouw in de overgang en ook in de fase daarna veel aan kan hebben.

Specificaties

Nederlands | 9789021559797 | 144 pagina's

Titel De beste tijd van je leven : spiritueel door de overgang
Auteur Lisette Thooft
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, [2015]
Overige gegevens 144 pagina's - 22 cm
Annotatie Eerder verschenen onder de titels: Spiritueel door de overgang. - [Utrecht] : Ten Have, 2011 en: Spiritualiteit werkt in de overgang. - Kampen : Ten Have, 2007. - (Spiritualiteit werkt...)
ISBN 9789021559797
PPN 391595385
Rubriekscode 615.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Overgangsjaren; Vrouwen ; Spiritualiteit
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Overgangsjaren