Casual chic
Boek

Casual chic mijn complete garderobe ([2015])/ Marie Duhamel, illustraties Marie-Noëlle Bayard ; fotografie Richard Boutin ; vertaling [uit het Frans]: Ingrid Buthod-Girard ; redactie: Vitataal

Werkbeschrijvingen voor het naaien van een garderobe in een chique, Parijse stijl, met een pantalon, blouse, jurkje, rechte rok, colbert en mantel.

Recensie

Een naaiboek anders dan anders, want in dit boek is het uitgangspunt het zelf maken van goede basiskleren die origineel en chic zijn, een goede pasvorm hebben en gemaakt zijn van goede stoffen. Het boek begint met aanwijzingen over garens, stoffen, de naaimachine en met een uitleg van de basissteken. Daarna wordt besproken hoe je met patronen werkt. Dan volgen de werkbeschrijvingen van de basiskledingstukken (zoals een rok, pantalon, jurk, blouse, colbert en jas) en accessoires als een sjaal en een tas. Bij elke werkbeschrijving staat een knipschema en een stapsgewijze uitleg, voorzien van tekeningen en een strijkadvies. Grote kleurenfoto's tonen het uiteindelijke resultaat. De moeilijkheidsgraad van de werkstukken loopt op van eenvoudig voor beginners tot zeer moeilijk voor gevorderden. De tien bijbehorende patronen (op ware grootte in de maten 34 t/m 46) worden meegeleverd op twee patronenbladen.

Specificaties

Nederlands | 9789022331286 | 116 pagina's

Titel Casual chic : mijn complete garderobe
Auteur Marie Duhamel
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Marie-Noëlle Bayard ; Richard Boutin ; Ingrid Buthod-Girard
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Manteau, [2015]
Overige gegevens 116 pagina's - illustraties - 25 cm - 2 patroonbladen
Annotatie Vertaling van: Garde-robe idéale. - Marabout, (c)2014
ISBN 9789022331286
PPN 395068576
Rubriekscode 625.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Naaipatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Naaien