De schaduw van mijn broer
Boek

De schaduw van mijn broer (2015)/ Tom Avery, illustraties Kate Grove ; vertaling [uit het Engels]: Aleid van Eekelen-Benders

Kaia (11, ik-figuur) kan de onverwachte dood van haar broer niet verwerken. Op een dag verschijnt er een bijzondere jongen in de klas. Hij spreekt geen woord, maar blijkt de ideale vriend voor Kaia te zijn. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het leven van de 11-jarige Kaia lijkt volkomen tot stilstand gekomen te zijn na de zelfmoord van haar broer; ze noemt zichzelf 'bevroren'. Op school kunnen haar leerkracht en klasgenoten niet goed omgaan met haar zelfgekozen isolement. Sommigen pesten haar en noemen haar de 'freak'. De komst van een nieuwe, mysterieuze jongen zet bij Kaia iets in beweging. Het ontroerende verhaal wordt eenvoudig verteld in de ik-vorm door Kaia. Zij is niet kwaad op haar broer, die regelmatig aan haar verschijnt als engel. De tekst wordt aangevuld met illustraties in zwart-wit, waarin de emoties subtiel tot uitdrukking komen. Een geloofwaardig uitgewerkt, aangrijpend verhaal met een hoopvol slot. Genomineerd voor The Carnegie Medal 2015. Voor betere (gevoelige) lezers vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025867904 | 165 pagina's

Titel De schaduw van mijn broer
Auteur Tom Avery
Secundaire auteur Kate Grove ; Aleid van Eekelen-Benders
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Leopold, 2015
Overige gegevens 165 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: My brother's shadow. - London : Andersen Press Limites, 2014
ISBN 9789025867904
PPN 391871137
Thematrefwoord Rouwproces ; Zelfdoding ; Broers ; Vriendschap
Taal Nederlands