Belle & Boo en de smikkel-smul-dag
Boek

Belle & Boo en de smikkel-smul-dag ([2015])/ Mandy Sutcliffe, tekst: Orchard Books, Gillian Shields ; Nederlandse tekst [uit het Engels] van Eline Markus

Belle besluit een gezond feestmaal te maken voor Boo. Maar Boo houdt echt niet van groente en fruit. Hoewel... wat ruikt er zo lekker? Als Boo zich verkleedt, kan hij wel even proeven. Prentenboek met sfeervolle, nostalgische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Belle en haar konijnenvriendje Boo zijn onafscheidelijk en doen alles samen. Vandaag heeft Boo lekkere trek; hij wil alleen koekjes en taart als ontbijt. Wat Belle ook voorstelt om te eten, Boo laat zich niet verleiden. Dan krijgt Belle een super idee: zij gaat een feestmaal van groente en fruit maken. Boo is teleurgesteld, maar helpt opgewekt mee. Inmiddels heeft hij flinke trek gekregen. Mooi vierkant prentenboek met sfeervolle, nostalgische pasteltekeningen in zachte kleuren op mat, crèmekleurig papier. De hoofdpersonages - een lief meisje en een snoezig konijntje - spelen samen in en rond het huis, maken plannen en ontdekken de wereld. De één- tot drieregelige tekstblokjes zijn afwisselend boven, naast en onder de afbeeldingen geplaatst en er is gebruikgemaakt van typografische accentuering. Op de schutbladen is Boo in allerlei houdingen getekend. Het Britse merk 'Belle & Boo' heeft een eigen kledinglijn voor meisjes. Eerder verschenen 'Belle & Boo en het verrassingsfeestje' en 'Belle & Boo en het vrolijke kerstfeest'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051164329

Titel Belle & Boo en de smikkel-smul-dag
Uniforme titel Belle en Boo en de smikkel-smul-dag
Auteur Mandy Sutcliffe
Secundaire auteur Gillian Shields ; Eline Markus
Type materiaal Boek
Uitgave [Rijswijk] : De Vier Windstreken, [2015]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Belle & Boo and the yummy scrummy day. - London : Orchard Books, (c)2013
ISBN 9789051164329
PPN 391745433
Thematrefwoord Eten ; Verkleden
Taal Nederlands