De behandeling
Boek

De behandeling ([2015])/ Suzanne Young, vertaling [uit het Engels]: Carolien Metaal

Sloane en James zijn ontsnapt uit handen van Het Programma. Ze komen in aanraking met rebellen die deze organisatie willen vernietigen. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

In dit tweede deel zijn Sloane en James ontsnapt uit de handen van Het Programma, een behandelmethode die de besmettelijke depressie- en zelfmoordepidemie moet tegengaan, maar jongeren tegelijkertijd al hun herinneringen afneemt. Het stelletje is er inmiddels achter dat de mensen achter Het Programma niet te vertrouwen zijn en dat hun werkwijze schandalig is. Samen met andere jongeren proberen ze vrij te blijven en de waarheid aan het licht te brengen. Schrijfster Young houdt haar verontrustend realistische toekomstwereld goed overeind. Doordat Sloane en James verliefd zijn en ook andere personages zich in die liefde mengen, wordt het nog wel eens zoetsappig en melodramatisch. Sommige lezers zullen zich hier aan storen, maar Young houdt erg goed de spanning erin en creëert een sfeer van paranoia die het verhaal ten goede komt. Opmerkelijk is het keurig afgeronde einde van het boek met de aankondiging voor een nieuw deel later dit jaar. Zelfs het bonusverhaal waar het boek mee afsluit biedt daarvoor geen echte aanknopingspunten. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045209517 | 398 pagina's

Titel De behandeling
Auteur Suzanne Young
Secundaire auteur Carolien Metaal
Type materiaal Boek
Uitgave [Uithoorn] : Karakter Uitgevers B.V., [2015]
Overige gegevens 398 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The treatment. - New York : Simon Pulse, 2014 - Bevat tevens bonusverhaal: Het herstel / vertaling: Carolien Metaal. - Vertaling van: The recovery. - New York : Simon Pulse, 2015
ISBN 9789045209517
PPN 391113275
Genre science-fiction
Thematrefwoord Zelfdoding ; Verliefdheid ; Depressiviteit ; Dystopieën
Taal Nederlands