Racen met Robbie en Robine
Boek

Racen met Robbie en Robine ([2015])/ Gerry Bailey, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Hubertine van den Biggelaar ; illustraties: Mike Spoor

Zelf een racekar maken? De robots Robbie en Robine laten zien wat je allemaal met wielen en assen kunt doen. Verhaal en informatie, voorzien van getekende kleurenillustraties en enige kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Altijd al je eigen racekar willen maken? De robots Robbie en Robine helpen je graag! Ze bouwen vaak machines in hun werkplaats en leren je alles over het gebruik van wielen en assen. Robbie en Robine vinden wielen heel erg handig en kunnen er niet alleen dingen mee trekken of bouwen, maar ze kunnen er zelfs wol mee spinnen of een waterrad mee maken. Informatieve teksten worden afgewisseld met (inleidende) verhalende teksten waarbij Robbie en Robine de lezer aan de hand nemen en door het boek heen leiden. De teksten staan beide in een verschillend, maar wel groot lettertype. Ze worden ondersteund door aantrekkelijke, gekleurde illustraties en enige kleurenfoto's. Hier en daar bevat de tekst vrij moeilijke woorden; deze staan achterin toegelicht in de moeilijke woordenlijst. De uitgave bevat tevens een register ('zoek het op'). Interessante uitgave voor jonge techneuten die graag ontdekkend bezig zijn. Maakt deel uit van de serie 'Maak je eigen machines'*. Een van de weinige uitgaven over wielen. Leerzame uitgave voor thuis en school bij het vak techniek. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753519 | 32 pagina's

Titel Racen met Robbie en Robine
Auteur Gerry Bailey
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Hubertine van den Biggelaar ; Mike Spoor
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Rolling along. - BrambleKids Ltd., (c)2013. - (The robotx)
ISBN 9789461753519
PPN 392823764
Rubriekscode 650.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wielen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wielen