Takelen met Robbie en Robine
Boek

Takelen met Robbie en Robine ([2015])/ Gerry Bailey, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Hubertine van den Biggelaar ; illustraties: Mike Spoor

De robots Robbie en Robine leggen uit hoe je met een katrol iets zwaars kunt optillen of verplaatsen. Verhaal en informatie, voorzien van getekende kleurenillustraties en enige kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

De robots Robbie en Robine laten in tekst en beeld zien hoe een katrol werkt en hoe je met een katrol of takel iets zwaars kunt verplaatsen. Ook de toepassing van katrollen in bijvoorbeeld hijskranen, liften en fitnessapparaten komt aan bod. De verhalende tekst onderscheidt zich qua lettertype van de informatieve tekst. De tekst is makkelijk leesbaar door de grote letter en korte tekstblokjes, maar de uitleg schiet hier en daar tekort. Er wordt niet uitgelegd wat het verschil is tussen een vaste en losse katrol, waardoor een aantal plaatjes lastig te interpreteren is. Ook de plaatjes zelf zijn soms onduidelijk: je ziet niet hoe de last aan de katrol hangt of waar het touw zit waar je aan moet trekken. Het is een hele kunst om techniek begrijpelijk uit te leggen aan jonge kinderen en daar zijn de makers van dit boekje maar ten dele in geslaagd. Dat is jammer, want de werking van de katrol is een leuk onderwerp voor kinderen die geïnteresseerd zijn in techniek. Maakt deel uit van de serie 'Maak je eigen machines'*. Bevat een woordenlijst en register. Een van de weinige boeken over katrollen. Voor thuis en op school bij het vak techniek. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753502 | 32 pagina's

Titel Takelen met Robbie en Robine
Auteur Gerry Bailey
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Hubertine van den Biggelaar ; Mike Spoor
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Pulling up. - BrambleKids Ltd., (c)2013. - (The robotx)
ISBN 9789461753502
PPN 392823756
Rubriekscode 650.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hefbomen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Hefbomen