Het verborgen stadspaleis
Boek

Het verborgen stadspaleis roman ([2015])/ Elisabeth de Waal, met een voorwoord van Edmund de Waal ; en een nawoord van Sigrid Löffler ; vertaald uit het Engels door Gerlof Janzen

Drie ballingen keren na de Tweede Wereldoorlog terug naar Wenen en proberen daar hun leven opnieuw vorm te geven in een stad die na de ingrijpende oorlogsjaren langzaam transformeert naar een nieuwe identiteit.

Aanwezigheid

Recensie

Drie ballingen keren na de oorlog terug naar Wenen en proberen daar hun leven opnieuw vorm te geven in een veranderende stad. De Joodse wetenschapper Kuna Adler hoopt zijn oude positie weer te kunnen bekleden, zoals hem is beloofd. Hij stuit op kille bureaucratie. De steenrijke Griekse zakenman Kanakis keert terug om een decadent leven te leiden, waarin de mooie Bimbo Grein, prins van geboorte maar straatarm, een hoofdrol speelt. Deze laat zich in met de naïeve Weens-Amerikaanse Resi en richt haar harteloos te gronde. Het postuum gepubliceerde boek leest als een romanvervolg op de internationale bestseller þDe haas met de amberkleurige ogenþ*, geschreven door Edmund de Waal, de kleinzoon van de schrijfster. De Joodse, hoogopgeleide Elisabeth de Waal (1899-1991) vluchtte tijdens de oorlog zelf uit Wenen. Na de oorlog heeft ze tevergeefs geprobeerd de eigendommen en kunst van haar familie terug te krijgen. Het boek vormt een prachtige weerslag van haar eigen ervaringen en schetst in een Henry James-achtige stijl een zeer overtuigend tijdsbeeld van naoorlogs Wenen. Met uitgebreide inleiding van Edmund de Waal. Gebonden, met stofomslag. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789059366251 | 317 pagina's

Titel Het verborgen stadspaleis : roman
Auteur Elisabeth De Waal
Secundaire auteur Sigrid Löffler ; Gerlof Janzen ; Edmund de Waal
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cossee, [2015]
Overige gegevens 317 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The exiles return : a novel. - Persephone Books, 2013.
ISBN 9789059366251
PPN 393763463
Thematrefwoord Joodse vluchtelingen; Wenen; Jaren vijftig
Taal Nederlands