Crash
Boek

Crash er zijn mensen die pas gaan leven als ze eigenlijk dood hadden moeten zijn ([2015])/ Niek van den Adel en Peter Smolders, redactie Vitataal

Autobiografie van een man die op 28-jarige leeftijd een ernstig motorongeluk overleefde, maar daarbij wel een dwarslaesie en een syrinx opliep.

Aanwezigheid

Recensie

De ondertitel lijkt wel te kloppen met het verhaal van Niek van den Adel, die op 28-jarige leeftijd een ernstig ongeluk met zijn motor weliswaar overleefde, maar een dwarslaesie opliep en daarbij een syrinx. Een syrinx is een met vocht gevulde holte in het ruggenmerg die een bedreiging vormt voor de lichaamsdelen die het nog wel goed doen, een geduldige sluipmoordenaar. Dit heeft Niek er echter niet van weerhouden om voluit te leven en zoveel als mogelijk te genieten. Met vriend Peter Smolders heeft hij zijn ervaringen opgeschreven. Het gaat onder meer over het revalidatieproces, zijn verliefdheid op de ergotherapeute Kim, hun huwelijk, de contacten met familie, vrienden en met de buitenwereld, de emotionele ups en downs, de noodzakelijke operaties, vader worden van een tweeling, het zoeken naar een huis, zijn coaching en optredens voor zorgmedewerkers en topmanagers. Zijn motto is: geluk zit niet in je benen. Geluk is een keuze. Dat laat hij op overtuigende wijze zien met dit boek.

Specificaties

Nederlands | 9789089759207 | 255 pagina's

Titel Crash : er zijn mensen die pas gaan leven als ze eigenlijk dood hadden moeten zijn
Auteur Niek van den Adel
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Peter Smolders
Type materiaal Boek
Uitgave [Meppel] : Just Publishers, [2015]
Overige gegevens 255 pagina's - 21 cm
ISBN 9789089759207
PPN 394156935
Rubriekscode 606.19
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dwarslaesie; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Dwarslaesie