Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren
Boek

Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren ([2015])/ Tom Llewellyn, vertaald uit het Engels door Esther Ottens; illustratie: Maximilian Meinzold

Josh verhuist naar een vreemd huis met schuine vloeren, volgekrabbelde muren en pratende ratten. Het huis blijkt een duister geheim te hebben. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Josh verhuist met zijn ouders, broertje Aaron en opa naar een vreemd huis. Alle vloeren zijn schuin en de muren zijn bedekt met geheimzinnige aantekeningen. De vader van Josh, een onderbetaalde museummedewerker, vindt dat geweldig, maar zijn moeder krijgt de zenuwen van het huis. Samen met hun buurmeisje Lola, ontdekken Josh en Aaron steeds meer geheimen in het huis, van pratende ratten tot een lijk en/of een schat in de kruipruimte. Tel dat op bij elementen als groeipoeder, rattenpoep, het houten been van opa, onzichtbaarheid, een op winst beluste museumdirecteur en macabere uitvaartondernemers en het levert een aansprekend verhaal op vol mysterie, humor en avontuur. Daar doorheen lopen subtielere verhaallijnen, bijvoorbeeld over familiewaarden en financiële problemen. Op het omslag een getekende illustratie van het huis in een wat griezelige sfeer. Kinderen die snel bang zijn, kunnen het echter gerust lezen, want het is nergens echt eng. Een verrassend en spannend verhaal voor lezers vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000344635 | 159 pagina's

Titel Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren
Auteur Tom Llewellyn
Secundaire auteur Esther Ottens ; Maximilian Meinzold
Type materiaal Boek
Uitgave [Houten] : Van Holkema & Warendorf, [2015]
Overige gegevens 159 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The tilting house. - (c)2010
ISBN 9789000344635
PPN 393714969
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Verhuizen ; Geheimen
Taal Nederlands