Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De koe die in een boom klom
Boek

De koe die in een boom klom (2015)/ Gemma Merino, vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Koe Kee vindt de hele dag gras eten maar saai. Ze denkt dat een koe veel meer kan en gaat op ontdekkingstocht. Haar zussen geloven niks van haar verhalen, totdat ze naar Kee op zoek gaan en omhoog kijken... Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De zussen van koe Kee zijn tevreden met elkaar en een lekker hapje gras. Maar Kee verlangt meer van het leven. Ze wil de wereld ontdekken en net als haar vriend Draak kunnen vliegen. Na aanvankelijk hun zus af te keuren, besluiten de zussen haar voorbeeld te volgen. Grappig prentenboek waarin een fantasieverhaal over een ondernemende koe op verrassende wijze wordt uitgebeeld. De saaie leefomgeving van de zussen, waarbij alles in het teken staat van hun grasgroene voedsel, staat in groot contrast met het kleurige bos, waar Kee in bomen klimt, andere wezens ontmoet en haar horizon verbreedt. De bescheiden tekst leent zich goed om voor te lezen. De herhaling van de afkeurende woorden van de zussen naar Kee: Onmogelijk! Belachelijk! Onzin! brengen een leuk ritme in de tekst. Grappige details in de tekeningen, zoals de manier waarop de koeien in de boom klimmen, nodigen uit tot meermalen kijken en voorlezen. Eerder verscheen van de Spaanse schrijfster/illustratrice het prentenboek 'De krokodil die niet van water hield'*, dat werd bekroond met een Leespluim. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047707165

Titel De koe die in een boom klom
Auteur Gemma Merino
Secundaire auteur Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2015
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Tekst & illustraties: Gemma Merino - Vertaling van: The cow who climbed a tree. - London : Macmillan Children's Books, 2015
ISBN 9789047707165
PPN 394550137
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Zussen
Taal Nederlands