De Bosatlas van Nederland junior
Boek

De Bosatlas van Nederland junior ([2015])/ concept en teksten: Arend Pottjegort, redactie: Noordhoff Atlasproducties ; cartografie: Noordhoff Atlasproducties ; illustraties omslag en binnenwerk: Francien Verhulst ; kijkplaten: Wim Dasselaar ; foto's: Karel Tomeï, Hollandse Hoogte

Grote atlas met kaarten van en informatie over, ook delen van, Nederland en alle provincies. Ook kaarten van o.a. grondstoffen, overstromingsgevaar, vervoer en recreatie. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als deze Bosatlas van Nederland 'junior' kinderen iets aantoont, is het wel hoe rijk Nederland aan geografisch-culturele verscheidenheid is. Deze geheel nieuwe editie is in al zijn facetten een 'telg' uit de rijke historie van de Bosatlassenfamilie: qua formaat, opzet en structuur, gebruiksvriendelijkheid, precisie en afwerking én actuele nieuwswaarde. De informatie wordt aangereikt in de vorm van een 'filterzakje', waarin gegevens, feiten, beelden, cartografie en achtergrondinformatie steeds verder doorfilteren. Een blik op Nederland vanuit de ruimte, daarna volgt Nederland (Noord - Midden - Zuid) in drie duidelijke kaarten, dan is de beurt aan de provincies van Nederland, vervolgens volgen er demografische, bestuurlijke, demografische thema's en wordt er informatie aangereikt over o.a. staatsvorm, bevolkingssamenstelling, bodemschatten, natuur in Nederland, recreatie. Er is expliciet aandacht voor Nederland waterland, koloniaal verleden en vredesmissies. Tekst, kleurenfotografie, illustraties, kaartjes en schema's en dwarsdoorsneden completeren de tekst op sublieme wijze. Deze grote uitgave (35 cm) sluit af met een gewoon register en een topografisch register. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789001120139 | 224 pagina's

Titel De Bosatlas van Nederland junior
Auteur Arend Pottjegort
Instelling /Noordhoff Atlasproducties
Secundaire auteur Francien Verhulst ; Wim Dasselaar ; Karel Tomei
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Noordhoff Atlasproducties, [2015]
Overige gegevens 224 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten, plattegronden - 35 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789001120139
PPN 394277015
Rubriekscode 980.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Atlassen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Atlassen