Water en vuur
Boek

Water en vuur roman (2015)/ Jody Hedlund, vertaald [uit het Engels] door Bep Fontijn-Donatz

In 1865 neemt een jonge vrouw na haar vaders dood zijn werk als vuurtorenwachter waar; als er zich een man aandient om het werk over te nemen, is ze niet zomaar bereid een stapje terug te doen.

Aanwezigheid

Recensie

Windmill Point, 1865: wanneer Carolines vader omkomt, neemt ze zijn werk op de vuurtoren over, maar het feit dat ze een vrouw is, betekent dat ze die rol niet kan blijven uitoefenen. Niet lang daarna dient er zich dan ook een man aan om die taak van haar over te nemen. Ryan Chambers hoopt met de nieuwe baan zijn leven weer een beetje op de rit te krijgen, maar zijn oorlogsverleden blijft hem achtervolgen. Algauw beseft hij dat hij het alleen niet gaat redden en dan kan hij niet anders dan de hulp van Caroline inroepen. Drama en romantiek gaan in het dagelijks leven niet altijd hand in hand, maar in romans is dat geen probleem, zo ook hier. Na een tragisch begin is er al snel sprake van een roze randje en de wat ongewone omgeving van de vuurtoren maakt het plaatje compleet. Net als anders is het geloof ook in ruime mate aanwezig, maar wel zo dat het niet stoort. Dat het verhaal bij tijd en wijle wat te mooi is om waar te zijn en een nogal zoetsappig, zal de meeste lezers niet zo veel uitmaken. Los te lezen vervolg op 'De lichtwachter'*, dat zich eveneens afspeelt rondom een vuurtoren in Michigan. Met name gericht op een gelovig, vrouwelijk lezerspubliek.

Specificaties

Nederlands | 9789029724463 | 399 pagina's

Titel Water en vuur : roman
Auteur Jody Hedlund
Secundaire auteur Bep Fontijn-Donatz
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, 2015
Overige gegevens 399 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Hearts made whole. - Grand Rapids, Michigan : Bethany House, 2015. - (Beacons of hope ; 2) - Los te lezen vervolg op De lichtwachter
ISBN 9789029724463
PPN 393996549
Genre romantische verhalen - historische roman - protestants milieu
Taal Nederlands