De diepte in!
Boek

De diepte in! ([2015])/ Ella Gray, illustraties: Tina Frankenstein-Börlin ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Suzanne Buis

Narissa en haar klasgenoten van de Zeepaardjes-school moeten een paar moeilijke opdrachten doen. Zoals een speurtocht door de gevaarlijke Zwarte Parelgrotten. Zal Narissa voor de opdrachten slagen? Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zeenimf Narissa zit op de Zeepaardjes-school om Zeeruiter te worden. Narissa en de anderen moeten moeilijke opdrachten doen, waaronder een nachtelijke tocht naar de Zwarte Parelgrotten om daar de drie verstopte zeesterren op te sporen. Zal Narissa voor deze testen slagen? Tweede deel in de serie 'De Zeepaardjes-school'*. Aan het begin van het verhaal worden direct de verschillende karakters neergezet: Narissa, die altijd haar best doet, maar soms ook haar geduld verliest, de lieve Coral en de vervelende Tempestua. Narissa krijgt op de lastige momenten steun van Storm, haar lievelingszeepaard dat geluidloos met haar praat. Het verhaal speelt zich af gedurende een dag, waardoor er weinig ruimte is voor ontwikkelingen in de karakters of in het verhaal. Er is sprake van veel dialoog. De overige tekst bestaat vooral uit expliciete beschrijvingen via een alleswetende verteller: alles wordt benoemd. Bijna elk hoofdstuk heeft een grote zwart-witillustratie, een gewassen pentekening, die de tekst verluchtigt. De lay-out nodigt uit tot lezen: een groot, schreefloos lettertype, brede marges en een ruime interlinie. Een typisch serieboek met een aantrekkelijk 'kostschoolverhaal' in een onderwaterwereld. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020674545 | 124 pagina's

Titel De diepte in!
Auteur Ella Gray
Secundaire auteur Tina Frankenstein-Börlin ; Suzanne Buis
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2015]
Overige gegevens 124 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Into the deep. - Hothouse Fiction Ltd., 2015. - (Seariders)
ISBN 9789020674545
PPN 394276698
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Zeepaardjes
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Zeepaardjes-school
Boek

De Zeepaardjes-school (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Ella Gray