De nieuwe orde
Boek

De nieuwe orde ([2015])/ Chris Weitz, vertaling [uit het Engels]: Anne-Marieke Buijs

Jefferson komt in New York terecht waar hij probeert de opstandige bendes samen te brengen. Donna wordt naar Engeland gebracht. Beiden stuiten op verraad in hun zoektocht naar het medicijn tegen de Ziekte. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nadat Jefferson en Donna ontsnapt zijn van het eiland, worden zij gevangengenomen en belanden zij op een Amerikaans vliegdekschip. Met hulp weten zij te ontsnappen, maar ze raken uit elkaar. Jefferson komt weer in New York terecht waar hij probeert de opstandige bendes samen te brengen. Donna wordt naar Engeland gebracht. Beiden stuiten op verraad in hun zoektocht naar het medicijn dat de Ziekte moet overwinnen. Tweede, niet los te lezen, deel van de trilogie 'Overlevers'* over een wereld waarin een vreselijke ziekte de bevolking van Amerika voor 99% heeft uitgeroeid en waarin jonge mensen proberen te overleven. Het verhaal leest als een trein, is spannend, bevat veel bloedige actie en heeft alle kenmerken van andere series met hetzelfde thema (denk aan 'Lord of the Flies'). De karakters zijn stoer, rebels, direct, aanhankelijk en wreed, maar voor de doelgroep zeker herkenbaar. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021807850 | 268 pagina's

Titel De nieuwe orde
Auteur Chris Weitz
Secundaire auteur Anne-Marieke Buijs
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2015]
Overige gegevens 268 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The new order. - New York : Little, Brown Books for Young Readers, 2015. - (The young world ; 2)
ISBN 9789021807850
PPN 39382165X
Genre science-fiction
Thematrefwoord Overleven ; Zoektochten ; Dystopieën
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Overlevers
Boek

Overlevers (2014-...)

vol. b. 2
Uitgeleend
Chris Weitz