De Titanic
Boek

De Titanic ([2016])/ Agnieszka Biskup, met illustraties van Al Bigley en Bill Anderson ; vertaling [uit het Engels]: Cecile Bolwerk ; eindredactie: Monique Terpstra

Isabel Soto moet onderzoeken waarom de Titanic in 1912 zonk. Ballonstrip met karikaturale kleurenillustraties en informatie over de Titanic. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Recensie

Via Dr. Isabel Soto komen we in dit informatieve stripboek veel te weten over de Titanic: een van de beroemdste schepen aller tijden. Isabel Soto is een wetenschapper die met behulp van een bijzonder apparaat supersnel naar andere landen en zelfs naar andere eeuwen kan reizen. Dit keer moet ze onderzoeken waarom de Titanic in 1912 zonk. In deze uitgave komen o.a. aan bod: de bouw en de luxe van de Titanic, de botsing met de ijsberg en het zinken van het bijzondere stoomschip. De informatie wordt op een speelse en redelijk informele wijze aangeboden, in de vorm van een strip. De heldergekleurde ballonstrips zijn paginavullend en verdeeld in grote blokken. De beknopte tekst staat hoofdzakelijk in ballonnen. Achterin staat op een dubbele bladzijde enige informatie over de Titanic en over dr. Isabel Soto. Bevat een inhoudsopgave, register, verklarende woordenlijst en verwijzingen naar enkele boeken en websites. serie 'Op avontuur met Isabel Soto'* binnen de reeks 'Corona strip'. Eigentijdse uitgave voor kinderen vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753885 | 32 pagina's

Titel De Titanic
Auteur Al Bigley
Secundaire auteur Bill Anderson ; Agnieszka Biskup ; Cecile Bolwerk ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Exploring Titanic. - Capstone Press, (c)2012. - (An Isabel Soto History Adventure)
ISBN 9789461753885
PPN 395654645
Rubriekscode 658.36
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Titanic
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Titanic

Relaties/Serie

Corona strip
Boek

Corona strip (2015-...)

vol.
Uitgeleend