Ik zorg voor mijn ... cavia
Boek

Ik zorg voor mijn ... cavia ([2016])/ Aaron Carr, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Jannie van der Leer ; eindredactie: Anneriek van Heugten

Wat eet een cavia en waarom kun je er beter twee hebben? Lees van alles over de cavia, ook hoe je hem verzorgt. Met grote kleurenfoto's en een interactieve website. Bedoeld om de woordenschat te vergroten. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6,5 jaar.

Recensie

Bijna vierkant deel uit de overkoepelende reeks 'Corona AV+'. De reeks richt zich op kinderen van 4 t/m 7 jaar, die het leesproces nog niet (helemaal) machtig zijn. Dit deel uit de subserie 'Ik zorg voor mijn...'* gaat over de verzorging van en de eigenschappen van een cavia. In korte hoofstukjes van een dubbele bladzijde wordt ingegaan op o.a. de babycavia, zijn tenen, zijn tanden en wat hij graag eet. Hier wordt helaas sla genoemd, wat heel slecht is voor cavia's. Mooie grote kleurenfoto's gaan vergezeld van één zin in de ik-vorm in een heel grote, vetgedrukte schreefloze letter voor beginnende lezers en een tekst van zo'n vier zinnen om zelf te lezen of voor te lezen. De uitgave wordt aangevuld en ondersteund via de website www.avplus.nu. Via een speciale code uit het boek kun je inloggen en filmpjes over het onderwerp bekijken en luisteren naar luisterversie. Het doel is om de woordenschat van jonge kinderen te vergroten. Achterin staat een overzicht van de kernwoorden. Vreemd is dat de hoofdstuktitels niet synchroon lopen met die in de inhoudsopgave. Mede door de combinatie samen lezen, zelf lezen, luisteren, zien én doen wordt hier goed aan tegemoet gekomen. Deze uitgave is geschikt voor thuis, op school of op bij de opvang. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753373 | 24 pagina's

Titel Ik zorg voor mijn ... cavia
Uniforme titel Cavia
Auteur Aaron Carr
Secundaire auteur Jannie van der Leer ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 25 cm
Annotatie Vertaling van: Guinea pig. - Weigl Publishers Inc, (c)2014. - (I love my pet)
ISBN 9789461753373
PPN 392821311
Rubriekscode 634.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cavia's; Verzorging
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Cavia's

Relaties/Serie

Corona AV+
Boek

Corona AV+ (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Ik zorg voor mijn ...
Boek

Ik zorg voor mijn ... (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Aaron Carr