Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Australië
Boek

Australië ([2015])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Ben en zijn hond Polo maken een rondreis door Australie. Ze bezoeken o.a. de grote steden, een veebedrijf en een school. Met grote foto's in kleur. Makkelijk lezen, vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Australië staat dit keer in het middelpunt in deze uitgave in de subreeks 'Op wereldreis met Ben en Polo'* van de makkelijk lezen reeks 'Lees mij!'. Middels negen hoofdstukken van twee tot vier pagina's wordt er, aan de hand van een reisverslag in het blog van de hond Polo, enige informatie verstrekt. Zo komen onder meer heel globaal aan bod: de geografie (met een landkaartje), grote steden, de inwoners, de populaire sport Australisch voetbal en enige middelen van bestaan. Leuk voor kinderen zijn de weetjes in Polo's blog. De tekst is gedrukt in een grote vette letter en mooie paginagrote en kleinere kleurenfoto's vullen de tekst aan. Vetgedrukte woorden verwijzen naar de woordenlijst achterin. Met een vijftal quizvragen kan worden getest hoeveel het kind heeft onthouden uit alle informatie. Deze verzorgde uitgave, oorspronkelijk Engelstalig (2015), is vertaald in eenvoudig, kernachtig en begrijpelijk Nederlands. Met register en enige verwijzingen naar boeken en websites. Niet enig in zijn soort, maar toch een actuele, welkome uitgave, ook voor wat oudere kinderen die moeite hebben met informatieverwerking. De uitgave heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462021136 | 32 pagina's

Titel Australië
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2015]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties, kaart - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Australia. - London : Raintree Publishers, (c)2015. - (A Benjamin Blog and his inquisitive dog guide series)
ISBN 9789462021136
PPN 400223643
Rubriekscode Australië 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Australië
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Australië

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Op wereldreis met Ben en Polo
Boek

Op wereldreis met Ben en Polo (2015-...)

vol. Australië
Uitgeleend