Antarctica
Boek

Antarctica ([2016])/ Emily Sohn, met illustraties van Steven Butler en Anne Timmons ; vertaling [uit het Engels]: Cecile Bolwerk ; eindredactie: Monique Terpstra

Isabel Soto wordt naar Antarctica gestuurd om twee klimatologen van een afgebroken ijsschots te redden. Ballonstrip met karikaturale kleurenillustraties en informatie over Antarctica. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Recensie

Deel uit de informatieve stripverhalenserie 'Op avontuur met Isabel Soto'* binnen de reeks 'Corona strip'. Het is geschreven om basisschoolkinderen spelenderwijs kennis te laten maken met historische en geografische onderwerpen. De jonge, stoere Dr. Isabel Soto kan met een speciale steen supersonisch snel reizen naar elke plek op aarde of naar een andere tijd. In dit deel wordt ze naar Antarctica gestuurd, om daar een reddingsoperatie te leiden. Twee klimatologen zijn er op drift geraakt op een afgebroken ijsschots. Jammer dat de spanning uit het verhaal verdwijnt, als Isabel eenmaal op Antarctica is. Er wordt dan totaal geen haast meer gemaakt om de mensen in nood te redden (eerst slapen). In de ballonstrip is informatie verwerkt over o.a. de ontdekkingsreizigers, het landschap en de dieren. In drie kleine kaders, verdeeld tussen het stripverhaal, en op anderhalve pagina achter in de uitgave staan nog wat extra feiten. Met verwijzing naar vier andere boeken over het onderwerp en naar interessante websites. Bevat woordenlijst en register. Leuk inleidend boekje als eerste kennismaking met Antarctica. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753878 | 32 pagina's

Titel Antarctica
Auteur Steven Butler
Secundaire auteur Anne Timmons ; Emily Sohn ; Cecile Bolwerk ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Rescue in Antarctica. - Capstone Press, (c)2012. - (An Isabel Soto History Adventure)
ISBN 9789461753878
PPN 395654661
Rubriekscode 975.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Antarctica
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Antarctica

Relaties/Serie

Corona strip
Boek

Corona strip (2015-...)

vol.
Uitgeleend