Gerechtigheid
Boek

Gerechtigheid tien beschouwingen en vier gedichten (2015)/ voor deze uitgave schreven een bijdrage: Paul Bröker, Pieter Butz, Denis Hendrickx, Anja Meulenbelt, Herman Noordegraaf, Huub Oosterhuis, Annemiek Schrijver, Liesbeth Smulders, Dick Stap, Hein Stufkens en Jan van de Venis, in het boekje gedichten van: Hein Stufkens, Luc Vankrunkelsven, Herman Verbeek en Catharina Visser ; idee en eindredactie: Hein Stufkens & Hans Luyten

Beschouwingen over onrecht in de wereld in de vorm van onderdrukking, terreur, vluchtelingenproblematiek en de kloof tussen arm en rijk.

Aanwezigheid

Recensie

Een bundel met een tiental beschouwingen die veelal gaan over allerlei onrecht in de wereld en hoe dat onrecht kan worden bestreden. Het gaat over onrecht bij elkaar bestrijdende partijen zoals in de Gazastrook, over terreur zoals de moordpartij bij Charley Hebdo, over het vluchtelingenprobleem, maar ook over onrecht in eigen land, zoals de discrepantie tussen rijken en armen. De auteurs, van wie achterin een korte levensbeschrijving is opgenomen, hebben veelal een achtergrond van actievoeren en geestelijke bezinning. De bekendsten onder hen zijn Huub Oosterhuis, die met zijn preken en liederen tot bezinning oproept, en Anja Meulenbelt, die tot verdraagzaamheid oproept in haar werk in de Gazastrook en die met haar feministische achtergrond opkomt voor de positie van vrouwen.

Specificaties

Nederlands | 9789064163494 | 111 pagina's

Titel Gerechtigheid : tien beschouwingen en vier gedichten
Secundaire auteur Paul Bröker ; Hein Stufkens
Type materiaal Boek
Uitgave Heeswijk : Dabar-Luyten, 2015
Overige gegevens 111 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789064163494
PPN 395344956
Rubriekscode 203.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gerechtigheid
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Gerechtigheid