Vaccinaties doorgeprikt
Boek

Vaccinaties doorgeprikt informeer je en kies dan het beste voor jouw kind (2015)/ Cisca Buis, Noor Prent, Tineke Schaper

Kritische studie naar de vanzelfsprekendheid waarmee ouders hun kinderen laten inenten volgens het Rijksvaccinatieprogramma.

Aanwezigheid

Recensie

Volgens het Rijksvaccinatieprogramma krijgt een kind voor zijn dertiende jaar vijftien tot twintig inentingen met vaccins tegen tien tot twaalf verschillende ziekten. Kort na de geboorte van een baby ontvangt het betreffende gezin een oproepkaart tot vaccinatie. Maar volgens de auteurs wordt het kind van vaccineren over het algemeen niet gezonder. Ze pleiten voor een kritische houding ten opzichte van het Rijksvaccinatieprogramma. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder andere: reden voor vaccineren, een andere kijk op gezondheid en ziekte, veiligheid, effectiviteit en immuniteit van vaccins, bijwerkingen van vaccineren en alternatieve vaccinatieprogramma's. Bevat een jaaroverzicht van de geschiedenis van vaccinaties in Nederland. Met noten, literatuuropgave en informatie over de auteurs. Voor mensen die kritisch nadenken over het al dan niet laten vaccineren van (hun) kinderen; er worden alternatieven aangedragen en het geheel wordt in historisch perspectief gezet.

Specificaties

Nederlands | 9789020212174 | 191 pagina's

Titel Vaccinaties doorgeprikt : informeer je en kies dan het beste voor jouw kind
Auteur Cisca Buis
Secundaire auteur Noor Prent ; Tineke Schaper
Type materiaal Boek
Editie Vierde geactualiseerde druk;
Uitgave Utrecht : AnkhHermes, 2015
Overige gegevens 191 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie 1e druk: Deventer : Ankh-Hermes, 2010 - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789020212174
PPN 391745069
Rubriekscode 614.53
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vaccinatie; Kinderen; Kritiek
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Vaccinatie