Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Breek me
Boek

Breek me ([2015])/ Tahereh Mafi, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Merel Leene

Juliette (17, ik-figuur) verblijft in het ondergrondse verblijf van het verzet. Daar moet ze leren omgaan met haar alles verwoestende gave. Maar ook heeft ze een aantal moeilijke keuzes te maken. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tijdens haar verblijf in Omega Point, het ondergrondse verblijf van het verzet, moet Julliette (17, ik-figuur) leren omgaan met haar alles verwoestende gave. Moeilijker voor Julliette, die een gigantisch minderwaardigheidscomplex heeft, is echter het accepteren dat zij over haar eigen leven moet beslissen. Moet ze Adam laten vallen? Wat zijn haar gevoelens voor Warner? En zijn de ideële uitgangspunten van Omega wel eerlijk en/of haalbaar? Tweede deel uit de trilogie over Juliette waarin de karakters van met name Julliette, Adam en Warner verder uitgediept worden. Ondanks het feit dat het verhaal zich in een soort sf-omgeving afspeelt, is het heel hedendaags: wie ben ik, wat wordt er van me verwacht, wat moet ik kiezen, hoe moet ik aardig gevonden worden, etc. De niet altijd even eenvoudige poëtische en beeldende schrijfstijl blijft bijzonder en zal worden bejubeld of gehaat. Een meer dan waardige opvolger van het eerste deel 'Vrees me'* en niet te begrijpen zonder het eerste deel te hebben gelezen, ondanks de terugkoppeling in sommige scènes van het verhaal. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020679878 | 464 pagina's

Titel Breek me
Auteur Tahereh Mafi
Secundaire auteur Merel Leene
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave [Alkmaar] : Blossom Books, [2015]
Overige gegevens 464 pagina's - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Alkmaar : Blossom Books ; Sint-Niklaas : Abimo, (c)2013 - Vertaling van: Unravel me. - Harper, (c)2013
ISBN 9789020679878
PPN 391887378
Genre science-fiction
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Paranormale verschijnselen ; Dystopieën
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Touching Juliette-trilogie
Boek

Touching Juliette-trilogie (2012-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Tahereh Mafi