365 verhalen Bijbel
Boek

365 verhalen Bijbel ([2015])/ herverteld door Sally Ann Wright, Jannemieke van Ittersum, illustraties door Honor Ayres, Paola Bertolini Grudina, Estelle Corke, Frank Endersby, Melanie Florian, Moira Maclean, Carla Manea, Krisztina Kállai Nagy, Martina Peluso, Heather Stuart ; vertaling [uit het Engels] en bewerking: Jannemieke van Ittersum

In 365 korte verhaaltjes komen alle bekende en minder bekende gebeurtenissen uit de Bijbel aan bod. Met getekende kleurenillustraties van tien illustratoren. Voor protestants-christelijke kinderen van ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kinderbijbel met voor elke dag van het jaar een kort Bijbelverhaaltje van vaak niet meer dan vijftig woorden. Bedoeld voor jonge kinderen, die door het minimale aantal gebruikte woorden veelal slechts een summiere en oppervlakkige eerste indruk krijgen van de originele Bijbelverhalen. Hoewel er inderdaad 365 tekstjes zijn, blijken die vaak te bestaan uit slechts een stuk(je) van een verhaal. Dit opknippen komt de doorgaande lijn niet ten goede. Positief is wel dat moeilijke thema's, zoals het offer van Izak, niet worden overgeslagen en op een passend en Bijbelgetrouw niveau worden verteld. Omdat er gekozen is om maar liefst tien illustratoren in te zetten, verschillen de opgewekte, veelal kleine en telkens wisselend over de pagina's verspreide tekeningen sterk van elkaar. Ook dit bevordert de samenhang niet. In de inhoudsopgave zijn alle 365 titels opgenomen. Bij elk verhaal wordt verwezen naar het betreffende Bijbelgedeelte. Deze bepaald niet eerste kinderbijbel voor 365 dagen is bedoeld voor een protestants-christelijke doelgroep. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491583698 | 222 pagina's

Titel 365 verhalen Bijbel
Uniforme titel Driehondervijfenzestig verhalen Bijbel
Auteur Sally Ann Wright
Secundaire auteur Jannemieke van Ittersum ; Honor Ayres
Type materiaal Boek
Uitgave [Kampen] : Brevier, [2015]
Overige gegevens 222 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: The children's 365 story bible. - Tring : Anno Domini Publishing, (c)2015
ISBN 9789491583698
PPN 392444275
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderbijbels
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel