Resistance fighter
Boek

Resistance fighter the story of a secret war (2014)/ Dee Phillips, images courtesy of Alamy, Getty Images, Public Domain and Shutterstock

De Engelse Betty trouwt met de Franse Henri. Als haar man in de oorlog overlijdt, vlucht zij terug naar Engeland. Betty's kennis van de Franse taal maakt haar uitermate geschikt om als spion in Frankrijk te werken. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

In de serie 'Yesterday's Voices'* komt de geschiedenis tot leven door middel van korte fictieve verhalen met een feitelijke basis. In dit boekje trouwt de Engelse Betty met de Franse Henri. Als haar man in de oorlog overlijdt, vlucht zij naar thuisland Engeland. Haar kennis van de Franse taal maakt haar echter uitermate geschikt om als spion in Frankrijk te werken. Zo raakt de jonge weduwe ineens verzeild bij het opblazen van wapenfabrieken. De hoeveelheid tekst is beperkt, maar er is duidelijk heel veel zorg aan besteed. Spanning en drama zijn voelbaar in de compositie van het verhaal en vertelster Betty is een invoelbaar personage. De mooie verwerking van stockfotografie in de bladspiegel maakt het boekje extra aantrekkelijk voor een breed publiek. Ook volwassenen zullen het waarderen. Bovendien levert de achtergrondinformatie aan begin en einde een boeiende blik in de geschiedenis. Op de laatste twee pagina's staan enkele opdrachten om bijvoorbeeld klassikaal te doen. Niet elke opdracht is gemakkelijk uitvoerbaar, maar sommige geven wel een persoonlijk inkijkje in Betty's leefwereld. Ook heel geschikt voor Nederlandse jongeren die moeite hebben met het lezen van Engels. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 9781783225156 | 47 pagina's

Titel Resistance fighter : the story of a secret war
Auteur Dee Phillips
Type materiaal Boek
Uitgave [Ludlow] : ReadZone, 2014
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
ISBN 9781783225156
PPN 395504007
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog II ; Spionnen
Taal Engels

Relaties/Serie

Yesterday's voices
Boek

Yesterday's voices (2013-...)

vol.
Uitgeleend