The leftovers. 1: The complete first season
DVD

The leftovers. 1: The complete first season ([2015])/ Damon Lindelof

In het stadje Mapleton zijn meer dan honderd personen om mysterieuze wijze verdwenen. De overgebleven mensen moeten een manier vinden om hun leven opnieuw op te bouwen.

Recensie

Eerste seizoen van HBO-serie (2014) die de gemoederen al aardig bezig weet te houden. Op een willekeurige 14 oktober verdwijnt zonder enige verklaring 2 procent van de wereldbevolking. De serie volgt de achterblijvers in het stadje Mapleton waar 100 zielen verdwenen. Hoe gaan zij persoonlijk om met het trauma en wat doet zoiets met de gemeenschap. En wordt het ooit duidelijk wat er eigenlijk is gebeurd? Gebaseerd op een boek van Tom Perrotta en naar tv gebracht door Damon Lindelof, maker van de tv-serie Lost. Lost was net zo mysterieus maar had zo'n onbevredigend einde dat de kijkers erg boos werden. Leftovers met onder meer Liv Tyler en JustinTheroux ontvangt voorlopig goede kritieken. Vreemd maar boeiend, is het samengevatte commentaar in de Amerikaanse pers. 'Intrigerender is echter hoe de leftovers wanhopig houvast zoeken in een samenleving die alle logica is verloren. De manier waarop de personages dat (gaan) doen, zal de kijker nog het meest verrassen', schrijft Haroon Ali (Volkskrant 8-9-'14). Hank Stuever (Guardian.com 12-6-'14) vindt het 'bij vlagen deprimerend', maar ook 'intens en verwarrend'. Het rapportcijfer op IMDb.com staat voorlopig op een mooie 7.7. Wordt uitgezonden op Canvas en HBO-Nederland. Tien afleveringen met extra's.

Specificaties

Engels | 5051888209448

Titel The leftovers. 1: The complete first season
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Justin Theroux ; Amy Brenneman ; Liv Tyler ; Tom Perrotta
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2015]
Overige gegevens 3 dvd-video's (10 × 60 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Justin Theroux, Amy Brenneman, Liv Tyler, Chris Zylka. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in Nederlands en Frans - Gebaseerd op een boek van Tom Perrotta - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten, 2014 - Bevat ook onder meer: Documentaire: "I remember" ; Documentaire: "Living reminders" ; Laatste aflevering met audiocommentaar van David Lindelof en Tom Perrota, de makers van de serie
ISBN 5051888209448
PPN 395990963
Genre science-fiction
Taal Engels

Relaties/Serie

The leftovers
DVD

The leftovers (2015-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend