Prins
DVD

Prins ([2015])/ regie Sam de Jong

De half-Marokkaanse Ayoub (15 jaar) hangt met zijn vrienden rond in Amsterdam-Noord. Om indruk te maken op de onbereikbare Laura zoekt hij contact met de grootste crimineel van de buurt. Vanaf ca. 16 jaar.

Recensie

Speelfilmdebuut van Sam de Jong met in de hoofdrollen drie jonge onervaren amateurs, aangevuld met professionele acteurs, o.a Elsie de Brauw. De half-Marokkaanse Ayoub (15 jaar) hangt met zijn vrienden rond in Amsterdam-Noord en is verliefd op de iets oudere, onbereikbare Laura (Sigrid ten Napel). Om indruk te maken zoekt hij contact met Kalpa (rapper Freddy Tratlehner), de grootste crimineel van de buurt. De film is gemaakt in een mix van stijlen: komedie, melodrama, sociaal-realisme en surrealisme. De recensenten geven 3-4 sterren. Belinda van de Graaf (Trouw 25-6-'15) schrijft: 'De term jeugdfilm die 'Prins' in Berlijn kreeg opgeplakt, is wel wat beperkt, en dekt de lading niet helemaal. Ook voor publiek dat de jeugd is ontgroeid, is het prima kost. (...) strakke, heldere, uitgekiende beeldtaal (...)'. Pauline Kleijer (Volkskrant 25-6-'15): 'een fijn, zelfverzekerd allegaartje van ironie, straatcultuur, retro-esthetiek, elektronische muziek, absurde antropologie en oprechte puberproblematiek.' De film opende het jeugdprogramma Generation 14plus op het filmfestival van Berlijn en kreeg een nominatie voor de Kristallen beer en de speciale juryvermelding. Ook is de film genomineerd voor zeven Gouden Kalveren. Vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983963917

Titel Prins
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sam de Jong ; Ayoub Elasri ; Elsie de Brauw
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge Entertainment, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (82 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Ayoub Elasri, Elsie de Brauw, Chaib Massaoudi, Oussama Addi. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland, 2015
ISBN 8711983963917
PPN 395958644
Thematrefwoord Hangjongeren ; Marokkaanse jongeren
Taal Nederlands