Wild weather with Richard Hammond
DVD

Wild weather with Richard Hammond ([2015)/ Buch und Regie Graham Booth

De presentator reist de wereld over om de werking van het weer uit te leggen aan de hand van extreme verschijnselen zoals tornado's, tropische onweersbuien en zandstormen.

Recensie

Terwijl de NPO in het zomerseizoen haar oudgedienden Freriks en Krol inschakelt om onder de titel 'Lekker Weertje' in een bedaagd babbeltempo de achtergronden van het weer te bespreken, gaat in deze Duits-Engelse tv-serie Richard Hammond (bekend van Top Gear) in de hoogste versnelling om de werking van het weer uit te leggen aan de hand van extreme verschijnselen zoals tornado's, tropische onweersbuien en zandstormen. Hoewel de makers van deze driedelige documentaire het effectbejag bepaald niet schuwen, gaat dit zeker niet ten koste van het educatieve aspect, omdat fenomenen rond wind, water en temperatuur zich nu eenmaal het beste laten verklaren in extreme situaties. Die worden niet alleen getoond in adembenemende beelden van weersverschijnselen, maar ook nagebootst in een reeks van spectaculaire experimenten. Zo worden cycloonsnelheden gemeten, de kracht van vallende hagelkorrels bepaald en het gewicht van een wolk afgeschat. Ter afwisseling presenteert Hammond vuistregels om zelf een weersverwachting te maken en kruipt als het maar even kan in een bijzonder voertuig om de elementen te trotseren. Never a dull moment! Deze kwaliteitsdocumentaireserie is een aanrader.

Specificaties

Engels | 4006448410179

Titel Wild weather with Richard Hammond
Uniforme titel Richard Hammonds Wetter-Werkstatt Wild weather
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Graham Booth ; Richard Hammond
Type materiaal DVD
Uitgave [Keulen] : Splendid Film, [2015 - [München] : Polyband
Overige gegevens 1 dvd-video (3 × 50 min.)
Annotatie Engels gesproken, Duits nagesynchroniseerd, Nederlands ondertiteld. - Omslag vermeldt: The complete series - Videoversie van de documentaireserie: Duitsland : Terra Mater Factual Studios GmbH, (c)2014 - Oorspronkelijke titel: Richard Hammonds Wetter-Werkstatt - Bevat: 1. Wind: De onzichtbare kracht ; 2. Water: De kracht van tranformatie ; 3. Temperatuur: De drijvende kracht - Bevat eveneens: Making-of
ISBN 4006448410179
PPN 395436869
Rubriekscode 555
Taal Engels
Onderwerp algemeen Wind ; Water ; Weer
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Weer