Rendez-vous
DVD

Rendez-vous ([2015])/ een film van Antoinette Beumer

Een echtpaar verkoopt hun huis in Nederland om in Zuid-Frankrijk opnieuw te beginnen, maar dat pakt anders uit dan ze dachten.

Recensie

Thriller van Antoinette Beumer (De gelukkige huisvrouw; Soof), gebaseerd op de bestseller* van Esther Verhoef. In de hoofdrollen Loes Haverkort (Pak van mijn hart), Mark van Eeuwen en Pierre Boulanger. Simone heeft van haar moeder een huis geërfd in Zuid-Frankrijk en vertrekt samen met haar man Eric en hun twee kinderen om daar een chambre d'hôtes te beginnen. Het huis blijkt een bouwval, maar ze krijgen hulp van Peter (Peter Paul Muller), een gescheiden Nederlandse aannemer die al jaren in het dorpje woont. Eric gaat enthousiast aan het werk, maar Simone voelt zich verwaarloosd en begint een relatie met de veel jongere bouwvakker Michel. Als ze betrapt worden door Peter begint deze haar te chanteren. De Nederlandse recensenten zijn allemaal kritisch. Jan Pieter Ekker (cinema.nl) geeft 2 sterren: 'Rendez-vous begint als een (trage) variatie op Help, mijn man is klusser! en Ik vertrek. (...) de voorzienigheid speelt sowieso een belangrijke rol in Rendez-vous. Er zitten een paar machtige helikoptershots in Rendez-vous, maar die vallen net zo uit de toon als de fijne muziek van Stromae (...). Veel spannends gebeurt er ook al niet; het handjevol clous wordt onderstreept en herhaald. Rendez-vous moet het eigenlijk alleen hebben van de broeierige sfeer.' Winnaar van een Gouden Film.

Specificaties

Nederlands | 8716051013907

Titel Rendez-vous
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Antoinette Beumer ; Loes Haverkort ; Mark van Eeuwen ; Esther Verhoef
Type materiaal DVD
Uitgave [Apeldoorn] : MSL, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Loes Haverkort, Mark van Eeuwen. - Nederlands, Frans en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek van Esther verhoef - Videoversie van de film: Nederland : Millstreet Films, 2015 - Bevat tevens: Making of ; trailer
ISBN 8716051013907
PPN 395403995
Genre thriller
Taal Nederlands