The king's gardens
DVD

The king's gardens ([2015])/ directed by Alan Rickman

Eind 17e eeuw geeft koning Louis XIV zijn landschapsarchitect André le Nôtre de opdracht een onderdeel van de tuinen van Versailles vorm te geven. Le Nôtre krijgt hulp van de onconventionele Sabine de Barra.

Aanwezigheid

Recensie

BBC-kostuumdrama (2014) van Alan Rickman (Sneep in Harry Potter), dat zich afspeelt in Versailles, met veel Engels sprekende coryfeeën waaronder Kate Winslet, Stanly Tucci en Rickman. Rickman speelt Louis XIV die eind 17de eeuw zijn landschapsarchitect André le Notre (Matthias Schoenaerts) opdraagt de tuinen van Versailles vorm te geven. Le Notre krijgt hulp van ene Sabine de Barra (Winslet) die er revolutionaire, a-symetrische tuinideeën op na houdt. De machinaties aan het hof treffen de vrijgevochten Sabine hard. 'Belangrijker is natuurlijk dat de emotieloze architect en de kordate wateringenieur-met-groene-vingers iets moois krijgen, maar er moet eerst nog uitvoerig met een trauma, een sluisdeur en een huwelijkscrisis gestoeid worden, waarna het vuurwerk al geblust is voor er een vonk kan overspringen', zegt Bart van der Put (Parool 17-6-'15) en geeft 3 sterren. 'De romance komt niet tot bloei', schrijft Marco Weijers (Telegraaf 18-6-'15), 'maar aan de acteurs ligt dat niet. Zij halen eruit wat erin zit, maar met een scenario dat de aardigste ideeën onuitgewerkt laat, zijn hun handen op de rug gebonden.' Ook bekend onder de titel A little chaos.

Specificaties

Engels | 5425019009434

Titel The king's gardens
Uniforme titel A little chaos
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Alan Rickman ; Kate Winslet ; Matthias Schoenaerts
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumiere, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (117 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Kate Winslet, Matthias Schoenaerts. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Groot-Brittannie : BBC Films, 2014 - Oorspronkelijke titel: A little chaos
ISBN 5425019009434
PPN 396021743
Genre historische roman
Thematrefwoord Tuinarchitectuur
Taal Engels

Relaties/Serie

Cinema selection
DVD

Cinema selection (2009-...)

vol.
Uitgeleend