Secret state
DVD

Secret state ([2015])/ directed by Ed Fraiman

In de aanloop naar landelijke verkiezingen wordt Groot-Brittannie geconfronteerd met een ramp: een ongeval bij een chemisch bedrijf kost aan 19 mensen het leven.

Recensie

Vierdelige Britse dramaserie (2012) en politieke thriller, gebaseerd op A Very British Coup, een van de meest gewaardeerde politieke thrillers uit de jaren '80. Toen ging het over een linkse premier die de conservatieve krachten probeerde te bevechten, nu gaat het over een politicus die de waarheid en transparantie boven zijn eigenbelang stelt. Na een grootschalig industrieel ongeluk met een Amerikaans bedrijf vraagt de Britse premier om opheldering, maar daarna verongelukt zijn vliegtuig onder verdachte omstandigheden. Aan vicepremier en opvolger Tom Dawkings (Gabriel Byrne) de taak om de zaak op te helderen, een onderzoek naar de relatie tussen de democratische overheid, het leger en de grote bedrijven. De reacties waren zeer gemengd. Sarah Dempster (Guardian.com 2-11-'12) schreef: 'Secret State is Spooks with its head in a bucket of dumb. It's Tinker Tailor Soldier Sigh. Brains and depth are all very well and good but sometimes you just want something...with balls'. Gerard O'Donovan (Telegraph.co.uk 8-11-'12) dacht er heel anders over: 'throughly entertaining conspiracy thriller'. Hij gaf 4 sterren. De serie werd genomineerd voor een Emmy en voor de IFTA Awards (Independent Film & Television Alliance), en werd verkocht aan vele landen. Uitgezonden door NPO2.

Specificaties

Engels | 8717344757478

Titel Secret state
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ed Fraiman ; Gabriel Byrne ; Chris Mullin
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (4 × 45 minuten) - kleur, geluid, breedbeeld (16:9) - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Gabriel Byrne. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek 'A very British coup' van Chris Mullin - Videoversie van het televisieprogramma voor Channel 4: Groot-Brittannië : Company Productions, (c)2012
ISBN 8717344757478
PPN 397688199
Genre politieke roman
Taal Engels