Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Proefjesboek
Boek

Proefjesboek leuke en spannende proefjes om zelf te doen ([2015])/ Arno Verweij, met een voorwoord van Robbert Dijkgraaf ; vormgeving en tekeningen: Tijn Snoodijk

Hoe maak je een vierkante zeepbel? Kun je kleuren zien die er niet zijn? Ontdek via 65 proefjes, die stap voor stap worden uitgelegd, van alles over natuurkunde, scheikunde en biologie. Met vragen en eenvoudige en extra uitleg. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe maak je een vierkante zeepbel? Kun je vloeistof kneden? Hoe red je een vallende mok? Dit boek met 65 proefjes komt voort uit de website proefjes.nl van Robbert Dijkgraaf. Op de rechterpagina staat telkens een beschrijving van de proef, met duidelijke kleurenfoto's en vragen als: Wat denk je dat er gebeurt?, Wat is er gebeurd? en Hoe denk je dat dit komt? Op de volgende pagina vind je antwoorden, 'uitleg' en 'extra uitleg'. De extra uitleg gaat dieper op de materie in, met begrippen als dichtheid, moleculen, luchtdruk en zwaartekracht. De antwoorden op de 'wat denk je-vragen' zijn overigens bij elke proef hetzelfde: 'Alle antwoorden zijn goed als je hebt nagedacht over...'. De tekst is helder en feitelijk, in een goed leesbare letter, zonder lolligheden of grapjes, afgezien van het getekende draakje. Maar dit is dan ook een serieus proefjesboek voor nieuwsgierige kinderen die echt iets willen leren over natuurkunde, scheikunde en biologie. 'Er is niets mooiers dan met je eigen ogen zien hoe iets werkt', schrijft Dijkgraaf in het voorwoord. Dit interessante boek met uitgebreide inhoudsopgave helpt daar zeker bij. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057124518 | 144 pagina's

Titel Proefjesboek : leuke en spannende proefjes om zelf te doen
Auteur Arno Verweij
Secundaire auteur Robbert Dijkgraaf ; Tijn Snoodijk
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Nieuwezijds, [2015]
Overige gegevens 144 pagina's - gekleurde tekeningen - 25 cm
ISBN 9789057124518
PPN 395512158
Rubriekscode 507
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen; Experimenten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Experimenten