Hart van kristal
Boek

Hart van kristal een sprookje voor jong en oud ([2015])/ Frédéric Lenoir, vertaald [uit het Frans] door Geertrui Marks & Lia Tuijtelaar

Een prins die is geboren met een in kristal verpakt hart gaat op zoek naar een vrouw die zijn hart kan 'uitpakken' en leert daarbij veel over het leven.

Recensie

Als kind zou de prins getroffen zijn door een vloek, die zijn hart had verpakt in een harde schil van kristal. Maar na raadpleging van 'de Diepe Macht van de Wereld' door Meester Zhou weet hij dat er ergens een vrouw bestaat die als enige zijn hart kan verwarmen. Er rest hem slechts de wijde wereld in te trekken en naar haar op zoek te gaan. Dat resulteert weliswaar in tal van wonderlijke ontmoetingen en wijze levenslessen, maar laat zijn hart vooralsnog onberoerd. Inmiddels dringt de tijd. Zijn vader, de koning, ligt op sterven en de ware liefde is nog altijd niet gevonden. Dan dient zich een verrassende wending aan! Zo groeit een symbolische zwerftocht door sfeervol sprookjesland uit tot een archetypische zedenles over identiteit en zelfkennis. Coaching avant-la-lettre! Fraaie toepasselijke kleurenillustraties ondersteunen de spirituele boodschap, die ook tieners al zullen kunnen waarderen. Het rijke oeuvre van de door psychoanalyticus Jung (1875-1961) geïnspireerde Franse filosoof, essayist en romancier (1962) is veelvuldig vertaald.

Specificaties

Nederlands | 9789025904791 | 198 pagina's

Titel Hart van kristal : een sprookje voor jong en oud
Auteur Frédéric Lenoir
Secundaire auteur Geertrui Marks ; Lia Tuijtelaars
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Ten Have, [2015]
Overige gegevens 198 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Coeur de cristal. - Paris : Éditions Robert Laffont, (c)2014
ISBN 9789025904791
PPN 391402307
Genre sprookjes
Thematrefwoord Identiteit
Taal Nederlands