Food 2 run
Boek

Food 2 run gezonder eten, sneller lopen : een sportief kookboek met wedstrijd- en marathontips ([2015])/ Renata Rehor, fotografie: Simone van den Berg

Food2run is een manier van eten die is afgestemd op je energiebehoefte voor trainingen en wedstrijden. Voor fanatieke hardlopers die hun resultaten willen verbeteren.

Recensie

Een kookboek speciaal gericht op fanatieke hardlopers om de wedstrijdresultaten te verbeteren. Food2run is een manier van eten die is afgestemd op je energiebehoefte voor trainingen en wedstrijden. Het richt zich op vier doelen: goede algemene gezondheid, succesvolle trainingen en wedstrijden, een atletischer lichaam, herstellen en vooruitgang boeken. Na de uitleg over de basisprincipes van sportvoeding worden de vijf recepttypen van Food2run uitgelegd. De voedingstips richten zich op de trainingen naar de marathon of hardloopwedstrijd. De basis is gezond en voedzaam eten, en daarnaast is timing en de samenstelling van de maaltijden van belang. Het grootste deel van het boek (153 p.) bevat recepten, veelal voorzien van een foto, die ingedeeld zijn naar de vijf recepttypen: energierijke maaltijden, energiesnacks, herstelsnacks, herstelmaaltijden en verwenhapjes. De gerechten bevatten natuurlijke ingrediënten met veel voedingsstoffen, vegetarische gerechten, maar ook vis en vlees. Bij elk recept staan de calorieën per portie vermeld. De schrijfster is sportvoedingsadviseur en kok met als passie marathons lopen. Ondanks dat het boek op lopers is gericht zijn de gerechten voor het hele gezin toepasbaar. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789022331521 | 208 pagina's

Titel Food 2 run : gezonder eten, sneller lopen : een sportief kookboek met wedstrijd- en marathontips
Uniforme titel Food to run
Auteur Renata Rehor
Secundaire auteur Simone van den Berg
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Manteau, [2015]
Overige gegevens 208 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789022331521
PPN 395057213
Rubriekscode 628.44
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kookboeken ; Voeding; Hardlopen
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken