Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Duif
Boek

Duif ([2015])/ Isabel Thomas, vertaling [uit het Engels]: Cecile Bolwerk

Waarom en hoe leven duiven in de stad? Negen vragen over de duif worden kort beantwoord. Met zoektips en grote kleurenfoto's. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De serie 'Mijn eerste docu-boek' bevat uiteenlopende educatieve onderwerpen voor jonge kinderen. Dit deel uit de subreeks 'Op safari in de stad'* gaat over de duif die vaak zijn hele leven in de stad blijft. Overal kom je hem tegen: op pleinen, terrasjes, balkons, in bomen en dakgoten. Waarom en hoe leven duiven in de stad? Wat eet een duif? Waar legt een duif haar eitjes? Deze en meer eenvoudige vragen komen aan bod in tien hoofdstukken van twee pagina's. De treffende kleurenfoto's tonen het dier in allerlei situaties: pikkend, duttend, tijdens de balts, op het nest, met kuikens. Zij beslaan meer dan de helft van de pagina's. Op de foto's wordt een opvallend kenmerk soms kort in een gekleurd kader - voorzien van een paarse pijl - met enkele woorden aangeduid. Onder de foto's staan twee zinnen - met een witregel van elkaar gescheiden - in grote schreefloze letters op een witte achtergrond. De afgebeelde verrekijkers op sommige foto's verwijzen naar een zoektip achterin. De tekst is helder en informatief. Het boek sluit af met een verklarende woordenlijst in woord en beeld, een register en een aantal verwijzingen naar boeken en internetsites. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753021 | 24 pagina's

Titel Duif
Auteur Isabel Thomas
Secundaire auteur Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Pigeon. - Capstone Global Library Ltd., (c)2014. - (City safari)
ISBN 9789461753021
PPN 392823675
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Duiven
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Duiven

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Op safari in de stad
Boek

Mijn eerste docu-boek. Op safari in de stad (2015-...)

vol.
Uitgeleend