Meeuw
Boek

Meeuw ([2015])/ Isabel Thomas, vertaling [uit het Engels]: Cecile Bolwerk

Waarom en hoe leven meeuwen in de stad? Negen vragen over de meeuw worden kort beantwoord. Met zoektips en grote kleurenfoto's. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De serie 'Mijn eerste docu-boek' bevat uiteenlopende educatieve onderwerpen voor jonge kinderen. Dit deel uit de subreeks 'Op safari in de stad'* gaat over de meeuw die tegenwoordig niet alleen bij de zee voorkomen, maar ook in dorpen en steden. Waarom en hoe leven ze in de stad? Wat eet een meeuw? En waar legt de meeuw haar eitjes? Deze en meer eenvoudige vragen komen aan bod in negen hoofdstukken van twee pagina's elk. De treffende kleurenfoto's tonen het dier in allerlei situaties: pikkend, met een vis in zijn bek, aan zee, in de stad en op het nest met jonkies. Zij beslaan meer dan de helft van de pagina's. De afgebeelde verrekijkers op sommige foto's verwijzen naar een zoektip achterin. Dus: 'waar kun je een meeuw vinden?'. Onder de foto's staan twee zinnen - met een witregel van elkaar gescheiden - in grote schreefloze letters op een witte achtergrond. De tekst is helder en informatief. Het boek sluit af met een verklarende woordenlijst in woord en beeld, een register en een aantal verwijzingen naar boeken en internetsites. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753038 | 24 pagina's

Titel Meeuw
Auteur Isabel Thomas
Secundaire auteur Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Seagull. - Capstone Global Library Ltd., (c)2014. - (City safari)
ISBN 9789461753038
PPN 392823691
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Meeuwen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Meeuwen

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek
Boek

Mijn eerste docu-boek (2004-...)

vol.
Uitgeleend
Mijn eerste docu-boek. Op safari in de stad
Boek

Mijn eerste docu-boek. Op safari in de stad (2015-...)

vol.
Uitgeleend