Vind het uit!
Boek

Vind het uit! wordt jouw idee een megaklapper! ([2015])/ Lynn Huggins-Cooper, illustrator: Tanja Komandina voor Advocate Art ; vertaling [uit het Engels]: Dorette Zwaans ; eindredactie: Gerard van de Garde

Lees hoe je in twaalf stappen van een idee een product maakt. Met voorbeelden van succesvolle uitvindingen als de chocoladereep, de mp3-speler en de televisie. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe kom je van een idee naar een product en op welke manier kun je vervolgens dat product beschermen en verkopen? In dit fraai uitgevoerde boek worden voorbeelden gegeven van succesvolle uitvindingen en wordt stap voor stap beschreven hoe je zelf succesvol kunt worden. Als bekend product wordt de kubus van Rubik genomen, waarvan er al 350 miljoen zijn verkocht. Eerst ga je een probleem benoemen, dan volgen de brainstorm, ontwerpschetsen, prototype, testen, evaluatie en nog veel meer. Motiverend voor de doelgroep is dat de lay-out de verschillende stappen volgt. Een lijn met pijltjes verbindt de stukjes tekst die de behandelde stap chronologisch opbouwt. Bij ieder hoofdstuk wordt een succeservaring verteld, zoals de uitvinding van o.a. de mp3-speler, de stofzuiger zonder zak, het polshorloge en de Segway. De teksten zijn goed te volgen en worden ondersteund door (kleuren)foto's en enkele getekende illustraties. Bevat een woordenlijst en register. De doelgroep krijgt niet enkel interessante informatie, maar kan ook zelf aan de slag om iets te bedenken. Een inspirerende, zeer verzorgde uitgave voor kinderen, zeker ook voor jongens, van ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752833 | 80 pagina's

Titel Vind het uit! : wordt jouw idee een megaklapper!
Auteur Lynn Huggins-Cooper
Secundaire auteur Tanja Komandina ; Dorette Zwaans ; Gerard van de Garde
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Omslagtitel - Met register - Vertaling van: How to invent. - London : QED Publishing, (c)2014. - (Beyond the Rubik's cube)
ISBN 9789461752833
PPN 384006086
Rubriekscode 640.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Uitvindingen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Uitvindingen

Relaties/Serie

Rubiks kubus etcetera
Boek

Rubiks kubus etcetera (2015-...)

vol.
Uitgeleend