Cry freedom
Boek

Cry freedom a novel (2011)/ by John Briley

Donald Woods, een blanke redacteur van een krant, vertelt over zijn vriendschap met de Zuid-Afrikaanse activist Steve Biko en laat zien hoe zwart-Afrika werkelijk leeft.

Recensie

Deze roman is gebaseerd op het ook door Briley geschreven filmscript voor 'Cry freedom' dat op zijn beurt is gebaseerd op twee boeken van Donald Woods, namelijk 'Biko' en 'Asking for trouble'. Het is het waar gebeurde verhaal van de Zuidafrikaanse blanke journalist Donald Woods die de zwarte vrijheidsstrijder Steve Biko ontmoet. Biko wordt zijn vriend en laat hem zien hoe zwart Zuid-Afrika werkelijk leeft. Dit verandert niet alleen Woods visie op de toestand in Zuid-Afrika, maar zijn hele leven. Biko wordt gevangen genomen en uiteindelijk vermoord. Woods wordt eerst "geband" en moet uiteindelijk met zijn familie het land ontvluchten. Briley is een uitstekende verteller en het is een ontroerend, spannend en meeslepend verhaal geworden dat een groot publiek zal aanspreken en nog eens laat zien wat er in Zuid-Afrika aan de hand is. Het boek bevat zwartwit foto's uit de door Richard Attenborough geregisseerde film uit 1987 met Denzel Washington en Kevin Kline in de hoofdrollen.

Specificaties

Engels | 9780241950722 | 271 pagina's

Titel Cry freedom : a novel
Auteur John Briley
Type materiaal Boek
Editie Reissued in this edition;
Uitgave London : Penguin Books, 2011
Overige gegevens 271 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - foto's - 20 cm
Annotatie Omslag vermeldt : "The Legendary True Story of Steve Biko and the Friendship that Defied Apartheid" - Oorspronkelijke uitgave: 1987 - Based on his original screenplay
ISBN 9780241950722
PPN 330689142
Genre roman over het rassenvraagstuk - politieke roman - sociale roman
Thematrefwoord Racisme ; Zuid-Afrika
Taal Engels